Alexandru Oprea, președinte CJD: 350 de obiective propuse la finanțare prin PNDL. Pentru 83 avem documentația întocmită!

alexandru oprea 5

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a vorbit astăzi despre lista de proiecte pe care unitățile administrativ-teritoriale din județ le propun pentru finanțare prin noul Program de Dezvoltare Locală (PNDL) – OUG 28/2013. Pentru că numărul lor este foarte mare (350), președintele spune că va fi nevoie de un filtru riguros care să țină cont de necesități reale, corect identificate:

Alexandru Oprea: Avem nu mai puțin de 350 de obiective propuse a fi finanțate prin PNDL. Pentru 83 din aceste proiecte avem toată documentația întocmită, însemnând anexe, devize, proiecte. Valoarea pentru cele 83 de proiecte însumează nu mai puțin de 3.900 miliarde lei vechi, deci de aproape 5 ori suma luată de județul Dâmbovița în anul 2016 de la Ministerul Dezvoltării. Vă dați seama că, până la 350, valoarea va fi enormă. De aceea, împreună cu colegii mei, ne-am propus să facem o suprapunere și o evaluare a necesităților de dezvoltare identificate în baza unui studiu cu argumente foarte pertinente, care să se suprapună pe solicitările colegilor mei din unitățile administrativ-teritoriale. (…) Este clar că n-o să putem finanța 350. Pe de altă parte, pentru mine este foarte clar un alt lucru: dezvoltarea economico-socială a județului trebuie să țină cont și de niște necesități obiective și nu mai trebuie să lăsăm la inițiativa cuiva anume să spună: „Aici fac o rețea de apă, aici fac o școală sau aici fac un dispensar”. Toate aceste priorități trebuie să aibă la bază nevoi reale, identificate corect.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.