Antonel Jîjîie a fost instalat ca prefect al județului Dâmbovița! Primele declarații

instalare prefect

S-a întâmplat astăzi instalarea noului prefect al județului, Antonel Jîjîie, în prezența președintelui Consiliului Județean – Adrian Țuțuianu, a fostului prefect – Ioan Marinescu, a mai multor șefi de instituții deconcentrate și oameni politici.

Hotărârile de Guvern privind încetarea mandatului fostului prefect, respectiv aplicarea mobilității pentru Antonel Jîjîie, din funcția publică de subprefect în cea de prefect, au fost prezentate de directorul general al Direcției Generale pentru Îndrumarea și Controlul Instituției Prefectului din cadrul MAI, Constantin Mihart.

Antonel Jîjîie: Înțeleg că este o recunoaștere a carierei în funcția publică de aproape 30 de ani și vă asigur că voi încerca, pe cât posibil, ca Instituția Prefectului să stea în afara politicului, adică exact așa cum este ea desenată în Legea 340. Înainte de a vă comunica ce obiective am pentru perioada, probabil, scurtă, până la alegerile viitoare, aș vrea să-i mulțumesc dlui Marinescu pentru modul în care am colaborat în perioada scurtă a mandatului pe care l-a avut domnia-sa. (…) Dacă mă întrebați ce îmi propun, în primul rând, dat fiind că este an electoral, atât celor de la Prefectură, cât și serviciilor deconcentrate le voi cere să aibă o atitudine echidistantă. Noi respectăm și vom sprijini în egașă măsură toate formațiunile politice, dar stric pe legea în vigoare. Va trebui să ne concentrăm pe un control mai serios de legalitate pe actele emise și adoptate de autoritățile locale.

Ioan Marinescu: Personal, și sper să mă credeți, mă bucur că s-a făcut această alegere. Era normal ca, după o carieră de atâția ani, dumnealui să ocupe această funcție. (…) Mă bucur sincer și n-am niciun fel de regret. Pentru mine, a fost o etapă de experiență deosebită și ne dorim succes împreună mai departe. Dacă voi mai fi util undeva, cu siguranță că voi fi prezent.

Onoare muncii!

20160219_130214 instalare prefect 2

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.