Atac între aliați pe subiectul COS Târgoviște / Lăsat în ofsaid de USR, Guran (PNL) lovește în ministrul Năsui

Coaliția guvernamentală PNL – USR face din liberali ținte predilecte ale atacurilor din toate părțile. Unele dintre ele par premeditate de usr-iști (prin miniștri, parlamentari), astfel încât să-i lase pe aliați în ofsaid.

În Dâmbovița, liberalii au fost dinamitați de-a dreptul prin deciziile miniștrilor USR. Mai întâi, anularea contractului de execuție pentru DN 71 Bâldana – Târgoviște de către ministrul USR, Cătălin Drulă. O lovitură pentru județ, dar și pentru PNL Dâmbovița, care-și construise capital electoral pe subiect, anul trecut, când a fost semnat contractul.

A doua temă majoră: COS Târgoviște. Ca și în cazul DN 71, președintele PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran, și-a făcut un titlu de glorie din „salvarea” Combinatului de Oțeluri Speciale. Era plin facebook-ul de cartoane cu dl Guran salvând COS-ul.

A venit, însă, un nou ministru, Claudiu Năsui (tot USR), de a cărui unică semnătură mai e nevoie pentru finalizarea procedurii de preluare de către statul român a activelor funcționale ale COS. Și care tot întârzie/refuză să-și dea această semnătură. Tergiversarea/eșecul preluării Combinatului se varsă, evident, tot în curtea PNL Dâmbovița și a lui Virgil Guran.

Este, probabil, motivul pentru care senatorul PNL a ieșit la atac împotriva aliaților. Într-o postare pe facebook (conferințe de presă nu a mai ținut de anul trecut), Guran lovește în ministrul Economiei, Claudiu Năsui, pe care-l acuză de întârziere nejustificată și rea-credință în demersul privind COS Târgoviște. Probabil, atacul ar fi fost mult mai dur și Guran ar fi vrut să dea de toți pereții cu Năsui (sau cu Drulă), dar e maximum cât îi permite statutul de „aliat”:

Procesul de preluare a COS Târgoviște, trebuie să continue! O spun onest, răspicat, în puține cuvinte, să fiu înțeles pe deplin! Actuala situație, trebuie să înceteze! Nu am avut și nu am o agendă dublă. La finele anului trecut, Guvernul Orban a modificat cadrul juridic și a finalizat procedura de predare a COS Târgoviște în contul datoriilor.

Totul până la semnatura unui ministru. Când întregul corp al funcționarilor avizează procedura de preluare, când toate ministerele avizatoare își dau acordul, orice întârziere este nejustificată.

Târgoviștea are nevoie de COS, Dâmbovița are nevoie de COS, România are nevoie de COS. Economia românească are nevoie de 1100000 tone de fier beton, iar noi producem ZERO. Investițiile nu pot fi susținute doar cu importuri, ele trebuie să stimuleze industria de pe verticală și industria orizontală.

Schimbarea structurii guvernului nu poate fi motiv de amânare a preluării. Din acest moment, orice întârziere trece pe teritoriul relei credințe!

Am încredere în maturitatea profesională și politică a celor care trebuie să închidă această procedură! Nu-mi doresc ca încrederea să-mi fie înșelată! COS nu mai are timp de analize și expertize. Acestea s-au făcut și concluzia a fost simplă. Preluarea COS Târgoviște este legală, oportună, eficientă economic deci, OBLIGATORIE.”

Nimic de adăugat. Poate doar că, în coaliția asta PNL – USR, liberalilor li se potrivește perfect zicerea: „Cu așa prieteni, cine mai are nevoie de dușmani?”.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.