CIFRE, NU PROPAGANDĂ! Clasamentul în care Târgoviște bate marile orașe ale țării! (detalii)

cristian stan - top administratii (1)

Administrația municipală de la Târgoviștea reușit în ultimii ani să atingă un nivel de performanță și eficiență pe care centre urbane mult mai mari din România nu-l au. Totul se reflectă și este probat în cifre, incontestabile pentru că sunt criterii absolut obiective.

De la aceste cifre a pornit și o analiză pe care platforma UrbanizeHub a făcut-o pentru a măsura performanța orașelor și administrațiilor din România. Indicatorii pe care i-au folosit cei de la UrbanizeHub sunt:

  1. valoarea absolută a cheltuielilor de capital și valoarea absolută a absorbției de fonduri europene, pe perioada 2007- 2016;
  2. cheltuielile de capital pe cap de locuitor și absorbția de fonduri europene pe cap de locuitor, pe perioada 2007-2016;
  3. modul în care localitatea s-a transformat fizic în ultimii ani.

Cu precizarea că ultimul criteriu este unul subiectiv, municipiul Târgoviște reușește să pătrundă în Top 10. Cheltuielile de capital pentru 2007-2016 au fost de 94 milioane euro, iar absorbția de fonduri europene în aceeași perioadă a fost de €59,5 milioane și €748 pe cap de locuitor, ceea ce duce orașul Târgoviște printre fruntașele orașelor din România.

TGV03

Adevărata performanță este subliniată dacă facem un clasament care să filtreze doar valoarea fondurilor europene atrase pe cap de locuitor. În acest top, municpiul Târgoviște ocupă un foarte onorant loc 2 la nivelul întregii țării, depășind orașe cu bugete de investiții mult mai mari: Iași, Craiova, Cluj, Timișoara, Brașov, Sibiu sau Sectorul 3 din București, care are un buget total de investiții uriaș (338 mil euro).

TGV06

Recunoscând meritul celor care au promovat proiectele europene în anii trecuți și au încheiat contractele de finanțare, primarul Cristian Stan a prezentat și un grafic pe ani al atragerii de bani europeni la Târgoviște:

TGV04

Cristian Stan a făcut și precizarea că Primăria nu are nicio legătură cu UrbanizeHub, lansând și o invitație către Asociația Municipiilor din România (AMR) pentru a realiza, instituțional, o analiză de acest fel, plecând de la abordări similare, criterii obiective.

Să mai spunem, ca amănunt, că, dacă Târgoviște avea și proiectul de centură finalizat, ar fi ocupat primul loc pe țară ca fonduri europene atrase pe cap de locuitor.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.