CJ Dâmbovița, investiție finalizată cu 9 luni înainte de termen: drum județean asfaltat între Corbii Mari și județul Teleorman!

corbii-mari-1

S-a întâmplat astăzi, la Corbii Mari, inaugurarea unei investiții majore pentru sudul județului: DJ 701, sectorul care pleacă din Corbii Mari (DN 61) până la limita cu județul Teleorman (localitatea Gratia), un proiect foarte amplu (8,2 km), în valoare totală de 11 milioane lei. Investiția s-a derulat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (OUG 28/2013), fiind prinsă la finanțare în anul 2015.

Modernizarea drumului era vitală pentru zonă, traseul fiind foarte circulat din ambele sensuri, inaugurarea de azi fiind, practic, o încununare a Drumului Sudului. Proiectul a demarat în luna februarie a acestui an și avea o durată de execuție de 18 luni, fiind terminat cu 9 luni mai devreme de termen.

Lucrările executate:

  • asfaltare în 2 straturi pe o lungime de 8,2 km;
  • reabilitare pod peste râul Neajlov;
  • reabilitare pod peste pârâul Baracu;
  • șanțuri și rigole betonate, șanțuri de pământ;
  • 7 podețe tubulare transversale și 48 podețe tubulare laterale;
  • parapet metalic și indicatoare rutiere.

La momentul de astăzi au fost prezenți președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Teleorman – Adrian Gâdea, primarul comunei Corbii Mari – Ionuț Bănică, primarul comunei Gratia – Ion Florea, senatorul Titus Corlățean, viceprimarul municipiului Târgoviște – Carmen Holban, consilierul municipal – Oana Vlăducă, consilieri locali, oameni din zonă.

Adrian Țuțuianu: Am primit foarte multe aprecieri pozitive, în special din partea comercianților din cele 2 județe. Sunt foarte mulți comercianți din Teleorman, în special producători agricoli, care vin și vând în târgurile din Dâmbovița. Am primit aprecieri și de la cei din Văcărești și Perșinari din Dâmbovița, care fac comerț prin toată țara și am primit telefoane de mulțumire din partea mai multor societăți comerciale – cea mai interesată era Petrom, care exploatează în zonă și care avea nevoie de o cale de acces sigură și foarte bună.

Adrian Gâdea: Putem vorbi de un drum cu caracter regional. Această investiție este deosebit de importantă și pentru județul Teleorman, în special pentru cetățenii din partea de nord a județului, pentru că, reabilitat și acest sector de drum județean, cetățenii au o legătură bună, de cea mai bună calitate cu autostrada.

Onoare muncii!

corbii-mari-2 corbii-mari-3 corbii-mari-4 corbii-mari-5 corbii-mari-6 corbii-mari-7

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.