CJD a lansat proiectul centurii ocolitoare pentru orașele Pucioasa și Fieni / traseul ales din cele 4 variante

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat, astăzi, proiectul centurii ocolitoare pentru orașele din nordul județului, Pucioasa și Fieni, dar care va deservi și comunele Brănești, Glodeni, Moțăieni și Buciumeni. Momentul vine ca urmare a finalizării studiului de prefezabilitate, în urma căruia a fost ales traseul acestui drum, din cele 4 variante analizate. Președintele CJD spune că varianta aleasă este cea optimă, raportată la lungime, cerințe tehnice, costuri.

Cele mai importante repere:

Traseul urmărește cursul râului Ialomița pe aproape întreaga lungime de 15,13 km, cu excepția porțiunii dintre KM7 și KM11, care ocolește comuna Moțăieni. Punctul de reintrare în DN71 este la ieșirea din Fieni, în comuna Buciumeni.
.
Platforma drumului are o lățime totală de 21,50 m și este compusă din:
➡️ bandă mediană cu o lățime de 3,00 m (2×1,50 m);
➡️ parte carosabilă, lățime 7,00 m (2 benzi pe sens de 3,50 m fiecare);
➡️ benzi de încadrare 1,50 m (2×0,75.);
➡️ acostamente 3,00 m (2×1,50m);
➡️ fâșie de parapete metalic de protecție 2,00 m (2×1,00 m).
.
Drumul de ocolire are prevăzute și 17 lucrări de artă:
➡️ 9 pasaje;
➡️ 7 poduri;
➡️ o punte pietonală.
.
Cheltuielile pentru investiția de bază se ridică la peste 111.000.000 euro (fără TVA):
  • Carosabil: aproximativ 54.000.000 euro;
  • Parapete de protecție: 4.200.000 euro;
  • Amenajare și reprofilare albie cu ziduri: aproape 6.500.000 euro;
  • Poduri și pasaje: 44.000.000 euro;
  • Scurgerea apelor: în jurul a 2.000.000 euro.

Corneliu Ștefan, președinte CJD:

Iată că putem vorbi de formarea unei adevărate coloane vertebrale a rețelei județene de transport, mai ales că lansarea proiectului de astăzi vine la scurt timp după finalizarea studiilor pentru Inelul 2 de Centură al municipiului Târgoviște.
.
Orașele și comunele dâmbovițene din zona de nord au început să fie sufocate de creșterea valorilor de trafic pe drumul național DN71. Se pierde foarte mult timp în mașină din cauza blocajelor, eficiența economică a transportatorilor și a societăților comerciale are de suferit, gradul de poluare crește, iar siguranța oamenilor este pusă în pericol din cauza traficului prin aglomerările urbane tranzitate de DN71.
.
Trebuie fluidizată circulația în interesul orașelor Pucioasa și Fieni, dar și al localităților din zona periurbană a acestora, iar acest lucru se va face cu ajutorul bretelei de ocolire a orașelor Pucioasa și Fieni.
.
Scoatem traficul greu în afara centrelor civice, pentru că oamenii trebuie să fie în siguranță pe străzi, indiferent că vorbim de pietoni, bicicliști sau șoferi.
.
Nu în ultimul rând, crearea acestui drum de ocolire va crește atractivitatea zonei, iar investitorii vor avea la dispoziție o infrastructură rutieră care le va permite maximizarea profitului.
Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.