Corbii Mari: Pagubă uriașă provocată de fostul primar – 1,9 milioane lei pentru lucrări care nu există!

ionut banica - constantin anghel - corbii mari

Ionuț Bănică (stânga) și Constantin Anghel (dreapta)

Situație incredibilă la Corbii Mari, care atrage atenția prin dimensiunea gravității, raportată la comunitatea respectivă. Primarul Ionuț Bănică a prezentat un subiect în dreptul căruia s-a vorbit și s-a scris mai mult sau mai puțin complet – gaura neagră lăsată de fostul edil, Constantin Anghel, prin proiectul de alimentare cu apă. E vorba de o investiție prin PNDL I, care apasă acum pe bugetul comunei cu o pagubă de 1,9 milioane lei!!!

Între anii 2008 – 2014 s-a aflat în lucru și s-au făcut plăți pentru sistemul de alimentare cu apă a comunei. În anul 2015, constructorul (SC Consral) a intrat în faliment. În anul 2016 a fost contractată o expertiză tehnică și financiară, pentru a se scoate din nou la licitație restul de executat din proiect.

Aici apare dezastrul enunțat de actualul primar, Ionuț Bănică: Reiese din această expertiză tehnică și financiară că avem 19 miliarde lei vechi – lucrări plătite, dar neexecutate!

Exemplele sunt uluitoare, s-au plătit lucruri care nu există:

  • 23 de km de conductă;
  • 149 km de parapeți;
  • 5.000 mp de ciment de cea mai bună calitate;
  • 1.000 tone de asfalt

Practic, până la nivelul anului 2014, s-a plătit cam 40% din proiect pentru doar 23% lucrări executate.

Ionuț Bănică spune că s-a adresat organelor în drept și așteaptă ca dosarul să înainteze: Eu am făcut demersuri de la sfârșitul anului 2016, plângere penală împotriva constructorului, fostului primar și dirigintelui de șantier. În acest moment, plângerea penală se află la DNA Ploiești, atât pentru tragerea la răspundere pe partea penală, cât și pentru recuperarea prejudiciului. Am acționat în instanță și pe parte civilă, pentru întreaga sumă. Acest dosar a fost suspendat pentru că firma se află în faliment.

Conform contractului de finanțare cu Ministerul Dezvoltării, proiectul trebuie finalizat până la jumătatea anului 2019. Acum se află în licitație restul de executat din proiect, iar primarul speră să nu fie probleme și să termine lucrarea în timp.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.