Cort umanitar la Târgoviște, pentru refugiații din Ucraina / ce donații putem face

 

Drama populației ucrainene în urma invaziei armate rusești are ecouri de solidaritate în România. În sprijinul celor care pleacă din calea războiului sunt organizate centre de sprijin umanitar și campanii dedicate. Începând de astăzi, și la Târgoviște este amplasat un cort unde se vor primi donații, în cadrul apelului umanitar „Umanitatea nu are granițe. Oamenii ajută oamenii” lansat de Crucea Roșie. Cortul se află pe platoul din Piața Tricolorului, iar donațiile acceptate sunt:

  • alimente neperisabile, ambalate;
  • produse de igienă personală;
  • pături, lenjerii;
  • bani, accesând site-ul Crucii Roșii.

Mesajul primarului Cristian Stan:

De două nopți mi se derulează prin fața ochilor imaginea neverosimilă a cozilor kilometrice de la granițele României. Mame disperate cu copii în brațe, care-și abandonează mașinile, epuizate după zeci de ore de așteptare în vamă, și pleacă pe jos. Vin în România fără să privească în spate. Căci „în spate” e oribil. E război, cel mai urât cuvânt din lume.
Am privit de multe ori dramele prin distanțarea oferită de ecranul televizorului. Acum, tragedia acestor oameni este aici, lângă noi. Și nu mai putem doar să privim.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.