Cosmin Bozieru (PRO ROMÂNIA) – 2 proiecte pentru copiii târgovișteni: servicii medicale ortodontice și ajutor pentru cei cu probleme de vedere

Candidatul PRO ROMÂNIA pentru Primăria municipiului Târgoviște, Cosmin Bozieru, a prezentat, astăzi, 2 proiecte pe care dorește să le implementeze la nivelul comunității locale. Ambele au în vedere copiii și sănătatea acestora.

Cosmin Bozieru:

Primul proiect se numește „Zâmbet de copil” și facilitează accesul copiilor din municipiul Târgoviște, cu vârste cuprinse între 10-17 ani, la servicii medicale ortodontice, prin aplicarea de aparate ortodontice fixe, cu scopul prevenirii afecțiunilor dentare și menținerii unui organism sănătos.

Beneficiarii vor fi copiii din municipiul Târgoviște identificați cu probleme dentare, pe baza recomandării medicului stomatolog din cabinetele școlare sau alt cabinet specializat privind aplicarea unui aparat ortodontic fix. Proiectul se va adresa, în primă fază, unui număr de 1.000 de copii.

Se va constitui o echipă de implementare, care va realiza procedura publică de achiziție privind selectarea unui operator emitent de vouchere, acreditat de Ministerul Finanțelor. Emientul de vouchere va selecta, prin procedură transparentă, clinici medicale stomatologice care au specialiști în ortodonție.

Începând de mâine, cei interesați pot depune dosarele la sediul PRO ROMÂNIA din str. I.C. Brătianu, bl. D2, parter. Dosarele trebuie să conțină: certificatul de naștere sau cartea de identitate a copilului, documentul de identitate al reprezentantului legal, documentul eliberat de un medic specialist (recomandarea medicală).

Bozieru a prezentat și un al doilea proiect, din aceeași arie: „Lumea prin ochi de copil”, un proiect care urmărește ameliorarea sau remedierea problemelor de vedere în rândul copiilor (1-17 ani) prin acordarea unui sprijin financiar de până la 500 de lei/beneficiar. Sprijinul se acordă o singură dată și va reprezenta contravaloarea unei perechi de ochelari. Proiectul este destinat unui număr de 1.000 de copii târgovișteni.

Iată că, pe lângă proiectele majore pe care le propunem (Inelul 2 de centură, Zona Metropolitană, Plan Urbanistic General complet digitalizat, Parc industrial), PRO ROMÂNIA Târgoviște vine și cu soluții pentru copii cu nevoi medicale din municipiu.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.