Cu numele lui David Popovici pe buzele tuturor, la Târgoviște are loc Campionatul Național de Cadeți / mesajul Cameliei Potec

Timp de 5 zile, în perioada 22-26 iunie, Complexul Turistic de Natație din Târgoviște găzduiește Campionatul Național al Cadeților, una dintre marile competiții de înot din calendarul Federației Române de Natație și Pentatlon Modern. În bazinul olimpic vor intra cei mai buni sportivi înotători din România la masculin (12-14 ani) și feminin (12-13 ani). Probele sunt multiple: 50 m liber, 100 m liber, 200 m liber, 400 m liber, 800 m liber, 1500 m liber, 50 m fluture, 100 m fluture, 200 m fluture, 100 m spate, 200 m spate, 100 m bras, 200 m bras, 200 m mixt, 400 m mixt, 4×100 m liber și 4×100 m mixt. Concurează inclusiv sportivi dâmbovițeni sau legitimați la cluburi din județ. De altfel, printre primii medaliați se numără David Neacșu (14 ani), legitimat la CSM Târgoviște, care a obținut argintul în proba de 100 m liber (timp 00:56.10).

Astăzi, a avut loc o conferință de presă la care au participat primarul Cristian Stan și președintele FRNPM, Camelia Potec. Inevitabil, referirile au fost centrate pe uriașa performanță obținută de dublul campion mondial, David Popovici, căruia îi este foarte cunoscută apa bazinului de la Târgoviște. A participat la mai multe competiții organizate la Complexul de Natație, în ultimii 3-4 ani, stabilind recorduri naționale multiple.

Cristian Stan:

În urmă cu ceva mai mult de 2 săptămâni, David Popovici concura, aici, la Târgoviște, la Cupa României; de altfel, el a participat la foarte multe ediții de campionat național de cadeți, organizate la Târgoviște. Așa că putem spune că o mică parte din ceea ce înseamnă pregătirea lui David se datorează și participării la competițiile din bazinul olimpic târgoviștean.

Camelia Potec:

Mesajul meu este clar: sunt aici în semn de mulțumire pentru tot sprijinul pe care l-am primit la Târgoviște, pentru faptul că aici există condiții minunate și pentru faptul că am găsit această deschidere de a face performanță, de a organiza competiții, campionate naționale.

În momentul de față, înotul este pe buzele tuturor. David Popovici este, deja, unul dintre cei mai cunoscuți sportivi ai României și da, pot să spun că toate lucrurile construite până acum, de la organizarea de campionate naționale, de la cantonamente, de la deschiderea oamenilor din natație, din întreaga țară și, mai ales, de aici, de la Târgoviște, au condus la rezultatele lui David și ale natației românești.

Este foarte important să organizăm competiții pentru acești copii, este important pentru noi, ca federație, pentru că aici putem face selecția, aici putem găsi talentele pe care să le sprijinim.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.