Cum își bate joc Guvernul Orban de Primăria Târgoviște: Joi, îi spune că-i dă 1 milion de lei / azi, anulează decizia și îi ia, în plus, 227 mii

Situație incredibilă la Târgoviște generată de Guvernul Ludovic Orban prin Ministerul Finanțelor. În data de 23 aprilie, săptămâna trecută, la Primărie a sosit o adresă prin care era anunțată o alocare de 1.033.000 lei către unitatea administrativ-teritorială. Autoritățile s-au bucurat că, în sfârșit, sprijinul guvernamental devine realitate. Bucuria a durat doar până peste week-end și s-a transformat într-o deziluzie pe care nimeni n-o poate explica: astăzi, 27 aprilie, a sosit pe adresa Primăriei o nouă adresă de la Ministerul Finanțelor, prin care se anulează alocarea financiară de acum 3 zile și (!!!) se iau din bugetul Primăriei Târgoviște 227.000 lei. Așadar, nu numai că se anulează sprijinul de 1.033.000 lei, dar se și retrag din bugetul local 227.000.

O situație revoltătoare, așa cum o descrie primarul Cristian Stan, cel care îi condamnă dur pe reprezentanții PNL, atât de la nivel guvernamental, cât și local.

Avem o situație pe care nu credeam să o întâlnesc, o situație unică de când exercit eu atribuțiile de primar. În plină pandemie, Guvernul joacă alba-neagra cu banii târgoviștenilor. În data de 23 aprilie primim o adresă din partea Ministerului Finanțelor Publice, potrivit căreia municipiul Târgoviște primește peste 1 milion de lei, rectificare bugetară. Am spus: „Doamne, le-a venit mintea la cap”. Astăzi, primim o altă adresă din partea aceluiași Minister al Finanțelor, prin care, în plină pandemie, din banii târgoviștenilor de iau 227 mii lei. Deci, nu numai că nu se rectifică pozitiv bugetul, dar se iau și 227 mii din banii orașului.

Nu știu dacă suntem sancționați politic. Eu sper ca cinismul să nu fie adus chiar la aceste cote, dar voi avea grijă să spunde fiecare dată despre ce e vorba. (…) Nu-i interesează de unde dăm banii, noi trebuie să spunem ce nu mai finanțăm. Târgoviștenii sponsorizează Guvernul în acest moment.

Ironia (amară) face ca acest episod să vină la câteva ore după ce PNL Dâmbovița dăduse un comunicat de presă în care traducea solicitările de sprijin din partea primarilor PSD drept o dorință „să se lăfăie pe banii alocați de guvern”.

Foto: cele 2 adrese primite de Primăria Târgoviște

 

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.