Dâmbovița / AFM: Primele contracte din țară pentru stații de încărcare vehicule electrice și piste de biciclete (vezi localitățile)

Consiliul Județean Dâmbovița a organizat, astăzi, un eveniment dedicat semnării a nu mai puțin de 31 de contracte de finanțare prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), pentru două tipuri de investiții: stații de reîncărcare auto și amenajarea de piste de biciclete. Este primul județ în care primesc semnătura de finanțare de la AFM aceste proiecte. Au participat președintele CJD – Corneliu Ștefan, președintele AFM – Laurențiu Neculăescu, prefectul Claudia Gilia și primarii beneficiari.

Localitățile în care se vor amenaja stații de încărcare (369) sunt: Sălcioara, Bezdead, Runcu, Ocnița, Nucet, Conțești, Aninoasa, Hulubești, Bucșani, Gura Foii, Cojasca, Răzvad, Ludești, Tătărani, Fieni, Cornățelu, Butimanu, Tărtășești, Petrești, Vișina, Cobia, Perșinari, Potlogi și Șelaru. Valoarea totală a investițiilor este de 22 milioane lei.

Localitățile în care se vor realiza piste de biciclete (24,5 km) sunt: Hulubești, Morteni, Mănești, Valea Mare, Brezoaele și Poiana. Valoarea totală a proiectele este de peste 24,5 milioane lei.

Corneliu Ștefan: Mă bucur că primarii dâmbovițeni înțeleg importanța infrastructurii dedicate vehiculelor electrice, prin amenajarea stațiilor de încărcare auto, dar și a facilităților pentru bicicliști, prin construirea de piste de biciclete. Îi felicit pe toți și sunt convins că, în perioada următoare, și alte comunități dâmbovițene vor beneficia de finanțarea Administrației Fondului pentru Mediu pentru proiecte de acest tip.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. Este minunat sa vad ca si in Dambovita se fac pasi importanti catre o infrastructura mai verde si mai prietenoasa cu mediul inconjurator! Felicitari primarilor si tuturor celor implicati in organizarea acestui eveniment unde au fost semnate atat de multe contracte de finantare pentru statii de reincarcare auto si piste de biciclete. Sper ca aceste proiecte sa inspire si alte comunitati sa urmeze exemplul lor si sa contribuie la promovarea unui stil de viata sanatos si mai responsabil. Multumiri si aprecieri Consiliului Judetean Dambovita si Administratiei Fondului pentru Mediu pentru implicarea lor in aceste initiative ecologice. Bravo, Dambovita, si mandrie pentru munca voastra!

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.