Dâmbovița / Covid-19: Focar familial la Produlești – 7 persoane infectate, 35 contacți direcți

Comunicat de presă

Începând cu data de 30 aprilie 2020, în comuna Produleşti se află în evoluţie un focar familial cu 7 persoane depistate pozitiv COVID-19. Cazul index al acestui focar l-a reprezentat un bărbat, angajat al unei firme de curierat din judeţul Ilfov, care în data de 30 aprilie 2020, s-a prezentat la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucuresti, acuzând febră mare. În urma prelevării exudatului naso-faringian pentru testarea COVID-19, rezultatul a fost pozitiv.

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a demarat ancheta epidemiologică, fiind identificate 35 de persoane, contacţi direcţi şi 31 de persoane din categoria contacţilor de familie.

Au fost dispuse următoarele măsuri:

  • izolarea la domiciliu a tuturor contacţilor direcţi şi a contacţilor de familie , pentru o perioadă de 14 zile de la ultimul contact infectant;
  • dezinfecţia terminală în focar;
  • în cazul apariţiei simptomatologiei specifice cu COVID-19, aceştia vor  solicita Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa, care îi va transfera la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.
  • s-a impus respectarea cu stricteţe a regulilor de igienă individuală;
  • limitarea contactului interuman;
  • monitorizarea zilnică a pacienţilor aflaţi în autoizolare şi a celor cu patologie cronică, se va efectua prin intermediului medicilor de familie.

        

DIRECTOR EXECUTIV,                                  COMP. RELATII PUBLICE,

  Dr. Sorin STOICA                                                Cons. Marinela POPA

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.