De ce a fost nevoie de mărirea capitalului social la SC Municipal Construct? Explicațiile președintelui CA

Municipal Construct
La ultima ședință a Consiliului Local Municipal Târgoviște, consilierii au votat pozitiv un proiect de hotărâre privind majorarea de capital a SC Municipal Construct, societate aflată în subordinea CLM, cu suma de 500.000 lei. Majorarea se va produce în două tranșe de câte 250.000 lei în trimestrele II și III. Se precizează în adresa înaintată de către conducerea societății Consiliul Local:
Concret, PENTRU A NU PUNE ÎN PERICOL DE INSOLVENȚĂ SC MUNICIPAL CONSTRUCT SA, vă rugăm să alocați societății noastre suma de 498.132 lei, suportată din bugetul Consiliului Local Municipal Târgoviște, prin identificarea și adoptarea unor măsuri legale, care să vină în mod real în sprijinul societății noastre, al cărei unic acționar este chiar Consiliul Local Municipal Târgoviște.
Dincolo de informarea adresată CLM, explicații suplimentare pentru motivele care au necesitat majorarea de capital al societății vin de la președintele Consiliului de Administrație, Traian Ivanovici:
SC Municipal Construct a cerut această mărire de capital în vederea retehnologizării societății, astfel încât, cu ajutorul acestei retehnologizări, să creștem capacitatea de producție și să reducem costurile cu întreținerea mașinilor și utilajelor vechi. Sigur, demersul final urmărește ca, la sfârșitul anului 2014, societatea să înregistreze profit, astfel încât să acoperim treptat pierderile înregistrate anul trecut – 532.792 lei. Sunt pierderi înregistrate în vechiul mandat, de către fosta conducere a societății în anul 2013 și ele provin, în principal, din 3 direcții:
.
  • 226.501 – cheltuieli înregistrate cu preluarea activității de producere și distribuție a energiei termice și electrice (Centrala termica SARO) și care constau în paza punctului de lucru, chiria pentru punctul de lucru, consumul de energie electrică și mentenanța în punctul de lucru.
  • 190.929 lei – recalculare de tarif la capitolul de manoperă pentru lucrările efectuate de SC Municipal Construct în perioada 2011 – 2013, la care s-au adăugat penalități calculate în sumă de 50.214 lei, conform unei decizii a Curții de Conturi, reprezentând o primă parte din suma totală de 1.087.514 lei, care va trebui plătită eșalonat.
  • 143.822 lei – despăgubiri plătite familiilor Văduva și Neagu, în urma procesului cu leagănele din spațiile de joacă, reprezentând o primă parte din suma totală de 50.000 de euro, care va trebui plătită eșalonat.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.