Deputat Carmen Holban, despre lipsa Euthyrox din farmacii / „importul masiv” de care vorbește ministrul înseamnă 2 cutii/farmacie

Subiectul legat de lipsa medicamentului Euthyrox din farmacii nu-și găsește rezolvare nici la 3 luni distanță de la începutul crizei. Ministerul Sănătății pare absent sau dezinteresat. Premierul Ludovic Orban dădea asigurări, în urmă cu multe săptămâni, că se vor găsi soluții. Ministru Sănătății, Nelu Tătaru declara, la începutul lunii aprilie, că vom avea Euthyrox în farmacii rapid. Suntem la jumătatea lunii mai și pacienții cu afecțiuni tiroidiene sunt disperați. Medicamentul NU se găsește nicăieri.

Am întrebat-o și pe Carmen Holban, deputat PSD și farmacist de profesie, de ce nu există medicamentul în farmacii, în ciuda asigurărilor ministrului Sănătății și unde e frântura:

Dacă-l auziți pe ministru, în toate emisiunile televizate, spune că s-a făcut un „import masiv” de eutyrox. Această cantitate pare foarte mare când vorbește pe număr de cutii. Dar, dacă împărțim numărul de cutii la numărul de farmacii existente în România, s-a ajuns ca în fiecare farmacie să existe 2, maxim 3 cutii. Gândiți-vă că pe o prescripție medicală care se poate elibera pe 3 luni, pacientul trebuie să ia 90 de comprimate. Deci, nici măcar pentru membrii familiei n-ar putea o farmacie să asigure un necesar. Practic, nu există.

Declarație Nelu Tătaru, 7 aprilie: În cursul acestei săptămâni vom rezolva problema cu Euthyrox-ul.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.