Deputatul Ionuț Săvoiu, demers pentru realizarea derivației de ape Miulești: Lucrarea asta nu mai poate să întârzie!

foto1

În urmă cu o lună de zile, deputatul PSD Dâmbovița, Ionuț Săvoiu, adresa o întrebare ministrului delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, Doina Pană, având drept subiect realizarea obiectivului de investiții „Derivație de ape mari Miulești, județul Dâmbovița”. Întrebarea o puteți găsi AICI și conține explicațiile demersului.

În esență, pornirea deputatului urmărește finanțarea unei lucrări care va scoate de sub efectul inundațiilor spațiul dintre derivațiile Găești și Brezoaele:

  • aprox. 5000 ha suprafață agricolă
  • orașul Titu și zona industrială a acestuia
  • 14 localități din județele Dâmbovița și Giurgiu
  • drumurile naționale și județene din această arie

De asemenea, argumentează Săvoiu, „prin realizarea derivației Miulești se va completa schema cadru de apărare a municipiului București, precum și a celorlalte orașe și comune limitrofe râului Argeș și afluenților acestuia din zonă”.

Până la acest moment, deputatul nu a primit răspuns la întrebare, dar, cu ocazia vizitei de lucru de săptămâna trecută din zona Produlești, a devenit evident că se impune abordarea cu prioritate a subiectului. „Așteptăm finanțare din bugetul de stat și fonduri europene pe axa de prevenire a inundațiilor, pentru că toată această lucrare poate să pună în siguranță zona de aici, de la aval de Produlești până spre Brezoaele. Ați văzut zone inundate din vecinătatea localităților și câmpuri și eu cred că trebuie să conștientizăm factorii de decizie la nivel guvernamental că lucrarea asta nu poate să mai întârzie”, a declarat deputatul Ionuț Săvoiu.

Onoare muncii!

foto3 foto4 foto5 foto6 foto7

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.