Deputatul Marian Țachianu, despre actualul primar PNL de la Braniștea: Analfabet funcțional, minte cu nerușinare, mult tupeu (declarații)

Deputatul PSD Dâmbovița, Marian Țachianu, fost primar al comunei Braniștea, îl desființează pe actualul edil PNL, Mihai Vișinescu, pentru dezinformările pe care acesta le răspândește, dublate de incompetența în gestionarea administrației locale. Comuna nu are, încă, bugetul votat, două încercări fiind sortite eșecului pentru că ședințele nu s-au ținut: una pentru că primarul și contabila erau în izolare, iar cealaltă pentru că primarul voia să se desfășoare online. Ori, spune Țachianu, proiectul de buget necesită o dezbatere amplă, nu superficială, prin intermediul laptopurilor:

Știți că acum este un liberal la conducerea Primăriei, un analfabet funcțional, ca să folosesc cuvintele dlui Iohannis, șeful lui pe linie de partid. Treaba e că a prins și mult tupeu acest băiat. Pe lângă faptul că nu-și face treaba, că nu știe, spune și minciuni. Minte cu nerușinare legat de activitatea Consiliului Local, că nu i se aprobă proiecte, că nu ne prezentăm la ședințe… Acum, vă spun și eu dumneavoastră: o ședință pentru dezbaterea și aprobarea bugetului, în lipsa primarului și a contabilei, pe motive de izolare, mi se pare o ședință ținută degeaba. Pentru că acolo dezbatem un buget, punem întrebări, modificăm, dacă avem propuneri, și votăm. Consilierii PSD nu s-au prezentat.

A ieșit primarul din izolare, funcționează Primăria, se merge la serviciu, dar, tot din motive de pandemie, ne-au comunicat că ședința pentru aprobarea bugetului, convocată aseară, se ține online. Acuma, știți bine ce înseamnă „online”, mai ales în condițiile unei localități din mediul rural. Eu știu ce pățim noi chiar și la Comisia de Administrație din Camera Deputaților, că mai prindem semnal, nu mai prindem, pierdem momentul votului ș.a.m.d. Consilierii PSD s-au prezentat fizic la Centrul Cultural, unde se țin ședințele; n-au venit nici măcar să deschidă ușa. O bătaie de joc.

Încă o chestiune foarte gravă: în fiecare zi au schimbat articole din proiectul de buget. Adică au dat bugetul acum zece zile într-o formă și în fiecare zi au făcut modificări. Ori aceste modificări trebuie discutate și puse la punct.

Braniștea are 10 consilieri PSD și 3 PNL, iar Țachianu spune că bugetul se va aproba când liberalilor „le va veni mintea la cap să vină la dezbateri”.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. de reamintit faptul ca ieri , inainte se sedinta online, edilul antinut sedinta fizic cu copii de gradinita si parintii acestora; intrebat de ce tine sedinta online , a raspuns ca nu e sigur ca s -a facut bine; dimineata cand a facut sedinta cu copiii de gradinita era sigur ca e sanatos?!!!! cum raspunde edilul la aceasta intrebare?

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.