Dialog pe contre între directorii Companiei de Apă și DSP Dâmbovița, în conferință de presă!

sorin stoica - alexandru oprea

Prefectura Dâmbovița a organizat astăzi o conferință de presă la care au fost convocați, alături de prefectul Ioan Marinescu, directorul Companiei de Apă Târgoviște – Dâmbovița – Alexandru Oprea, directorul Direcției de Sănătate Publică – Sorin Stoica, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor – Sandu Tolea și directorul Agenției pentru Protecția Mediului – Mircea Nistor.

Subiectul principal l-a constituit problema apei de la Pucioasa, cu tot pachetul de factori: cauze, ce s-a întâmplat în ultimele zile, soluții concrete. În contextul în care apa este în continuare interzisă pentru consum de către DSP, a apărut un schimb de replici în contradictoriu între directorul Companiei de Apă și cel al Direcției de Sănătate Publică:

Alexandru Oprea: Apa este potabilă, conform legislației. Dacă DSP impune așa, à-la-long (restricția consumului pentru băut – n.r.), probabil o să-i fac și eu o factură și să-mi deconteze.

Sorin Stoica: Domnule director, nu-și are rostul discuția asta. Deci, specialiștii noștri…

A.O: Nu, specialiștii dumneavoastră ar trebui să gândească și costurile și să informați autoritățile, care au obligația asigurării condițiilor.

S.S: Vreți să ne învățați cum să gândească specialiștii, acuma?

A.O: Dacă e necesar să înțelegem, dezbatem. Dar e corect să spunem că apa care ajunge în Pucioasa este potabilă conform tuturor standardelor și normelor existente în România de astăzi. Dacă DSP, am mai spus-o și o repet, într-o astfel de situație de urgență, extinde à-la-long această măsură, înseamnă că autoritatea locală, Primăria Pucioasa, trebuie să-și asume și distribuția. Păi nu vă supărați, dar de 2 zile nu mai vine nici Primăria, nici ISU…

S.S: Domnule director, din cauza concentrației crescute de clor.

A.O: Care concentrație crescută de clor, domn director? Unde este concentrația și dați-mi rezultatul analizelor din Mușa, din Vulcana și din Brănești, prin care îmi demonstrați că am concentrație crescută de clor.

S.S: Am văzut de dimineață analizele. Nu le am acum la mine. Le-am văzut de dimineață. Specialiștii m-au informat și, încă, clorul este la valori mai crescute.

A.O: Ce valori? Sunt în parametri?

S.S: Nu sunt în parametri. Sunt și la consumator valori mai crescute.

A.O: Ce înseamnă „mai crescute”?

S.S: Adică poate fi 0,9, poate fi 1, poate fi 1,2. Dar asta nu înseamnă că bacteria există. Încă o dată o spun: bacteria nu există, dar chiar și parametrii fizico-chimici la care face referire, la clor, în speță, fiind mai crescuți, nu ne putem hazarda să-l dăm pentru consumul populației. (…) După cum vă aduceți aminte, în ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență am mai avut o situație similară săptămâna trecută, când, câteva zile la rând, apa a fost bună la consumator și din punct de vedere al clorului, deci Compania de Apă a scăzut clorul la consumator; după care, în stația de tratare a reapărut bacteria Clostridium Perfringers. Din acest considerent, scăzând clorul și ajungând cu el în limitele normale de potabilitate, nu ne permitem să ne hazardăm și să ridicăm restricția.

A.O: Domnu’ doctor, cu toată considerația, vorbiți pe lângă subiect

S.S: Sunteți și specialist în apă. Asta e bună.

A.O: Păi, Sorine, dă-mi voie să cred că mă pricep mai bine decât tine la procesul de tratare a apei.


Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

2 Comentarii

  1. Enache Lucian says:

    Cine face inchisoare daca un cetatean din Pucioasse se imbolnaveste din cauza bacteriei Clastridum Perfringers si moare?. Cine plateste spitalizarea daca mai multi cetateni din Pucioasa se imbolnavesc din cauza aceleiasi bacterii si sunt spitalizati. Sper ca nu casa de asigurari.. Sa raspunda la astfel de intrbari domnul Oprea ca tot se pricepe la toate. Iar cu factura sa o lase mai moale ca si asa s-a propus marirea tarifului la apa dupa ce TVA -ul pe apa a fost micsorat prin lege. Culmea obrazniciei sa ameninti DSP-ul ca nu te lasa sa periclitezi sanatatea populatiei..Pare un subiect minor dar cred ca implica siguranta sanatatii populatiei deci este un subiect de analizat mai sus un pic, sau mai jos.
    Ce a facut Oprea directorul judetului cu PATJ-ul care trebuia sa prevada ce este obligata administratia in astfel de situatii de urgenta.. In loc sa se ” bata” pentru fiecare primarie in cele 4 luni ramase de mandat mai bine s-ar bate pentru binele cetatenilor din judet aducand ceva bani ( daca poate, daca are proiecte, daca are chef, daca are timp el fiind deja iin campanie electorala ) de la guvern, pentru investitii ceea ce ar insemna si ceva locuri de munca pentru tineretul nostru care isi cauta de lucru prin alte tari.

  2. Enache Lucian says:

    Treaba cu „batutul” a anuntat-o Presedintele Consiliului Judetean Tutianu Adrian – iar Oprea fiind un fel de mana dreapta sau stanga a acestuia este obligat sa participe si el la „bataie”..

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.