EVENIMENT: Săptămâna viitoare se va semna contractul celui mai mare proiect de infrastructură din istoria județului Dâmbovița! (detalii)

drumuri judetene por 2014 - 2020

Consiliul Județean Dâmbovița va organiza săptămâna viitoare (încă nu a fost fixată ziua) o festivitate importantă dedicată semnării contractului de finanțare pentru cel mai mare proiect de infrastructură din istoria județului: „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ720, DJ720B, DJ711 și DJ101B pe traseul limită județ Prahova – Moreni – Gura Ocniței – Răzvad – Ulmi – Târgoviște – Comișani – Bucșani – Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca – Cornești – Butimanu – Niculești – limită județ Ilfov.

Anunțul a fost făcut de vicepreședintele CJD, Claudia Gilia.

Proiectul este finanțat prin POR 2014 – 2020 (Axa 6) și are o valoare totală de 211.822.388,29 lei, din care finanțare nerambursabilă – 206.966.459,75 lei. Obiectivul general îl constituie accelerarea creșterii economice și îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale din județul Dâmbovița prin stimularea mobilității, rezultat al modernizării infrastructurii județene de transport și asigurării conectivității indirecte la rețeaua TEN-T.

Durata de implementare este de 45 de luni din momentul semnării contractului de finanțare (perioada efectivă de execuție este de 36 de luni).

Proiectul presupune modernizarea a 4 drumuri județene (pe o lungime 62,069 km), de-a lungul cărora vor fi realizați mai mulți indicatori pentru fluidizarea și siguranța circulației: conectivitatea la două coridoare TEN-T, 37 stații pentru pasageri/transport public, 8 alveole pentru mijloacele de transport public, piste pentru bicicliști (cu două sensuri) – cu o lungime de 3,94 km, 69,93 km trotuare și alei pietonale.

De asemenea, vor fi reabilitate 4 poduri de pe traseu:

  • Pod pe DJ 720B, la Nisipurile, în comuna Ulmi;
  • Pod pe DJ 720, în comuna Gura Ocniței;
  • Pod pe DJ 711, peste pârâul Racovița, în comuna Băleni;
  • Pod pe DJ 711, peste Canal, în comuna Cojasca.

Odată cu finalizarea proiectului, se estimează o creștere cu 23% a vitezei medii de deplasare pe drumurile județene în cauză, drumuri care vor asigura accesul comunităților rurale către Municipiul Târgoviște și coridoarele TNT-T.

La ceremonia de semnare a contractului vor participa reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița (președinte, vicepreședinți, oameni care au lucrat la scrierea proiectului), primarii localităților aflate pe traseul investiției, parlamentarii județului și, desigur, ministrul Apărării Naționale, senatorul Adrian Țuțuianu, fost președinte al Consiliului Județean, în mandatul căruia a fost inițiat și scris acest proiect.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.