FOTO: Protest al salariaților DAS Târgoviște în fața Primăriei pentru neacordarea unor sporuri / declarații

Aproximativ 80 de angajați Direcției de Asistență Socială (DAS) Târgoviște au organizat, astăzi, prin intermediul Sindicatului „Valahia”, o acțiune de protest în fața Primăriei. Demersul vizează acordarea unor sporuri salariale pentru condiții de muncă, sporuri care le-au fost tăiate după ultimul buletin de expertiză emis de către DSP. Liderul sindical Nicolae Dragodănescu spune că aceste condiții de muncă nu s-au schimbat și acuză conducerile Primăriei și DAS de lipsă de empatie, presiuni asupra angajaților etc.

Câteva dintre declarațiile de la protest:

Vrem să vedem cât de mult empatizează dl primar și consilierii locali cu problemele noastre. Dacă nu facem nimic, e ca și cum am accepta ce se întâmplă.

Asistența socială a fost ridiculizată de politicieni, asociată cu cerșetoria.

Au ajuns la DAS Târgoviște ca în vorba aia: „Doi cu mapa, doi cu sapa”. Dacă vor restructurare, pot să o facă, dar să nu se atingă de colegii noștri asistenți sociali.

Avem abuzuri în DAS și eu cred că dl primar le cunoaște, iar dacă le cunoaște trebuie să ia și măsuri. (…) De ieri și până azi sună telefoanele la asistenții personali ca să li se spună să nu vină la protest. O rușine pentru DAS și pentru municipalitate.

Primarul Cristian Stan a coborât și le-a vorbit protestatarilor, explicându-le că, în baza buletinului de expertiză, nu pot fi acordate sporuri pentru factori de risc care nu există. Ulterior, edilul a convocat o conferință de presă în care a detaliat situația și a oferit exemple revoltătoare de „factori de risc”.

Vom reveni.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.