GALERIE FOTO: Momente dedicate ANULUI BRÂNCOVEANU la Potlogi, de Ziua Comunei

ziua comunei potlogi (10)

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a participat vineri, la Potlogi, la manifestările organizate de autorități cu prilejul sărbătorii localității, manifestări încadrate în ANUL BRÂNCOVEANU, 2014 fiind momentul în care se împlinesc 3 secole de la martiriul voievodului și al familiei sale pentru credința creștină strămoșească.

Alături de președintele CJD, au fost prezenți primarul comunei Potlogi – Nicolae Catrina, deputații Ionuț Săvoiu și Georgică Dumitru, vicepreședintele Ioan Marinescu, primari ai localităților învecinate, fețe bisericești și foarte mulți localnici, precum și o delegație a românilor din Ucraina.

Evenimentele au debutat cu dezvelirea unui bust al voievodului martir, monument amplasat în fața palatului pe care l-a ctitorit acum mai bine de 300 de ani. Opera poartă semnătura de autor a artistului Olimpiu Petre.

Adrian Țuțuianu: În primul rând, este o mare bucurie să inaugurăm o operă de artă la o cifră rotundă, 300 de ani de la data la care marele voievod Constantin Brâncoveanu a murit pentru creștinism și pentru națiunea română. Este un momemnt în care putem observa cu toții că marile valori rămân dincolo de timp, dincolo de ani, și iată că avem prilejul astăzi să-l cinstim pe marele Brâncoveanu prin această operă de artă. Încercăm să-l cinstim refăcând Palatul de la Potlogi în acest an. Am început, de 3 săptămâni, lucrările de refacere, 15 luni de zile (n.a. – durata execuției), cu o sumă importantă, circa 230 de miliarde lei vechi. Vom reda măreția și frumusețea de altă dată a Palatului Domnescu de la Potlogi.

La rândul său, deputatul Ionuț Săvoiu a făcut trimitere la pagina de istorie pe care martiriul lui Brâncoveanu a scris-o, oferindu-se pe sine și pe ai săi drept pildă a credinței pentru urmași.

Tot vineri, la Potlogi a fost inaugurat Centrul de informare turistică, obiectiv realizat cu fonduri europene prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) și care vine să completeze „oferta” culturală și turistică a zonei. Centrul a costat 85.000 euro.

Celor două inaugurări le-a urmat o ceremonie de decernare a titlurilor de Cetățeni de Onoare unor locuitori de seamă a localității.

Onoare muncii!

ziua comunei potlogi (2) ziua comunei potlogi (3) ziua comunei potlogi (5) ziua comunei potlogi (7) ziua comunei potlogi (8) ziua comunei potlogi (9) ziua comunei potlogi (11) ziua comunei potlogi (12) ziua comunei potlogi (13) ziua comunei potlogi (14) ziua comunei potlogi (15) ziua comunei potlogi (16) ziua comunei potlogi (17) ziua comunei potlogi (18)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.