Garda Națională de Mediu și ministrul Mediului, descinderi în Bolintin Vale, pentru surprinderea activităților ilegale de colectare a deșeurilor și dezmembrări auto

În această dimineață, 15 echipe de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, împreună cu reprezentanți ai IPJ Giurgiu și Brigada Speciala de intervenție a Jandarmeriei au desfășurat acțiuni inopinate de inspecție și control la operatori economici/persoane fizice din localitatea Bolintin Vale (Giurgiu), care desfășoară activitati de colectare/valorificare deșeuri feroase/neferoase/VSU. 13 echipe au verificat puncte despre care aveau informații că desfășoară activități de colectare de deșeuri feroase și neferoase, precum și dezmembrări auto, fără a deține acte de reglementare. Alte 2 echipe au verificat transporturile de deșeuri din zonă.
.
La acțiune a participat și Tánczos Barna, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor. În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 431.000 lei, 5 suspendări de activitate, 2 sesizări penale și au fost confiscate aproximativ 70 tone deșeuri feroase și neferoase+ VSU.
.
Bănică Florin, comisar general adjunct GNM:
Astăzi, împreună cu Poliția și Jandarmeria, am desfășurat, în localitatea Bolintin Vale din jud. Giurgiu, o acțiune de verificare a agenților economici care au activități în domeniul colectării deșeuri, respectiv la centrele de dezmembrare a autovehiculelor scoase din uz, colectori și valorificatori de deșeuri de diverse categorii. Problemele constatate în timpul controlului au fost deosebit de grave, pornind de la lipsa autorizațiilor de mediu pentru activitatea desfășurată, dar și lipsa condițiilor impuse de legislație, mai ales în cazul dezmembrării de vehicule scoase din uz și stocarea deșeurilor rezultate. Tocmai de aceea, măsurile pe care le vom lua vor fi foarte dure, pornind de la sancțiuni și confiscări, până la dosare penale. Cei care se fac vinovați de asemenea fapte trebuie să știe că vor răspunde penal pentru faptele lor! În continuare, vom extinde aceste controale comune și în alte județe, pentru a opri acest fenomen al activităților ilegale cu deșeuri, care tinde să devină o practică curentă la nivelul țării!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.