Generalul Ștefan Dănilă, fostul șef al Statul Major General al Armatei Române, desființează motivul pentru care a fost forțată demisia lui Adrian Țuțuianu!

ziua imnului 2017 (5)

La mai puțin de o lună de la demisia neașteptată din fruntea Ministerului Apărării Naționale a lui Adrian Țuțuianu, sunt încă prezente în spațiul public voci autorizate și respectate care afirmă că motivul invocat atunci pentru forțarea demisiei nu are nicio valabilitate.

Lui Țuțuianu i s-a reproșat atunci „comunicarea defectuoasă” în problema plățiii veniturilor către militari, în fapt o chestiune tehnică de care, mai degrabă, este vinovat Ministerul Finanțelor. O spune astăzi, într-un interviu pentru Mediafax, generalul Ștefan Dănilă, fostul șef al Statului Major General al Armatei Române:

Nu este prima dată când se întâmplă lucrul ăsta. Din 2006, aproape în fiecare an, cred că nu o dată, ci în majoritatea lunilor din a doua parte a anului, atunci când vorbim despre nevoia de rectificări bugetare, avem unele întârzieri. Întârzierile acestea se reflectă în modul în care se salarizează. Niciun ordonator principal de credite nu poate să semneze să dea banii ilegal, fără să îi aibă în buget, pentru că bugetul a fost prevăzut iniţial la începutul anului şi etapizat pe luni. Din acest punct de vedere, nu a fost nimic nou. Banii se dădeau până la sfârşitul lunii, militarii beneficiau de drepturi. Lucrul ăsta l-am simțit cu toții; l-am simțit şi în poziţia de şef, şi de simplu ofiţer în Armata Română. Am înţeles că există probleme, dar am înţeles, în acelaşi timp, și că nu mi se vor lua aceste drepturi şi voi beneficia de ele.

Aici e o problemă de planificare a fondurilor şi nu doar Direcţia financiară are o problemă aici. O problemă mare este la Ministerul Finanţelor, pentru că MApN îşi prezintă nevoia de buget de la începutul anului.

Interviul complet:

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.