Grupul senatorial PSD, reuniune de 3 zile la Peștera, jud. Dâmbovița! (foto și declarații)

grup psd senat (1)

Se întâmplă pe parcursul a 3 zile (de ieri și până mâine seară), la Hotel Peștera, în județul Dâmbovița, o reuniune la nivel înalt (1.600 m altitudine) a Grupului de parlamentari PSD din Senatul României. Întrunirea are loc la inițiativa și invitația președintelui PSD Dâmbovița, vicepreședinte al Senatului – Adrian Țuțuianu și la ea participă aproximativ 70 de senatori ai grupului (miniștrii au avut astăzi ședință de guvern).

În cadrul programului pregătit de gazde, a existat astăzi și o conferință de presă pe care au susținut-o Adrian Țuțuianu și liderul grupului senatorial PSD, Șerban Nicolae.

Adrian Țuțuianu:

Avem 2 obiective: să discutăm despre prioritățile activității parlamentare, legat de punerea în aplicare a programului de guvernare, iar un schimb de idei între colegi este întotdeauna binevenit și, în al doilea rând, sigur că există și un interes local – interesul nostru de a promova județul Dâmbovița și, punctual, stațiunea de interes național Padina – Peștera, care a primit recent acest titlu.

Șerban Nicolae:

Reuniuni de acest gen noi am început încă de anul trecut. Pe cât posibil, încercăm să mergem la fața locului, să cunoaștem problemele în ansamblu, pentru că avem profesii diferite, provenim din zone diferite și, atunci, armonizarea legislativă, planul de dezvoltare, tot ceea ce gândim pentru perioada următoare trebuie făcut într-un mod echilibrat, cunoscând la fața locului diversele realități.

Ideea este că și aici, așa cum se pun problemele, legat de dezvoltarea întregii zone a Bucegilor, care leagă 3 județe și, mergând spre Făgăraș, chiar 4, ar trebui gândite într-un mod rațional în așa fel încât să existe un echilibru care să atragă turiști nu pe criterii de delimitare județeană, ci pe criterii de dezvoltare zonală mult mai atractive, mult mai eficiente.

De aceea, deplasările noastre în teritoriu fac parte din activitatea parlamentară. Discutăm și de probleme de agricultură, dezvoltare locală, turism, elemente care țin de politica fiscală și monetară care afectează asemenea zone. O să continuăm, în măsura posibilităților, asemenea deplasări și în perioada următoare. Avem preconizate deplasări în Maramureș, în Suceava, în zona Mehedinți, o să vedem cum le punem în calendar. Deocamdată suntem la Peștera. Unii dintre noi mai știu câte ceva despre aceste zone. E o zonă extraordinară, care a rămas în urmă în ceea ce privește dezvoltarea turistică cu potențial neexploatat din diverse rațiuni. Sperăm să putem găsi, împreună cu autoritățile locale, acele soluții care să ducă la o dezvoltare mult mai largă a acestei zone, care presupune și infrastructură de toate tipurile (rutieră, energie electrică, apă și canal), fără a afecta ceea ce ține de Parcul Natural și de elementele care trebuie conservate în privința naturii. Dar un echilibru se găsește. Au făcut-o și alții, trebui să găsdim și noi, nu numai la Dâmbovița, ci în toate zonele. Nu sunt adeptul menținerii dezvoltării noastre urbanistice la nivel medieval pe considerentul că așa trăiau dacii sau nu știu ce strămoși de-ai noștri, pentru că asta înseamnă, totuși, înapoiere.

Alături de senatorii PSD sunt prezenți lideri politici locali, reprezentanți ai Consiliului Județean Dâmbovița, Primăriei Târgoviște, parlamentarii social-democrați de Dâmbovița, șefi de instituții deconcentrate.

Onoare muncii!

grup psd senat (4) grup psd senat (5) grup psd senat (6) grup psd senat (7) grup psd senat (9) grup psd senat (10)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.