ÎN ATENȚIA PRIMARILOR: Start pentru cadastru național gratuit! Detalii, ghid, finanțare

cadastru

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a avut, la sfârșitul săptămânii trecute, o întâlnire cu primarii județului. Între temele abordate, s-a regăsit și informarea privind noile posibilități de accesare de fonduri pe Programul Național de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Toate detaliile, explicate de președintele CJD:

Am informat pe toți primarii. Deci, programul e deschis tuturor, depinde de ei dacă-și fac sau nu temele. Ordonanța de Urgență nr. 25/2016 dă posibilitatea finanțării lucrărilor de cadastru tuturor unităților administrativ-teritoriale din România.

Anul acesta, fiecare UAT are posibilitatea să primească 135.000 lei, ceea ce va da posibilitatea cadastrării între 100 – 2250 de imobile. Executanții acestor lucrări pot fi Persoane Fizice Autorizate – categoria A, B sau D sau Persoane Juridice Autorizate – clasa I, II sau III. Statul decontează 60 lei/imobil. Am discutat cu foarte mulți care se pricep, suma este suficientă, în special pentru localitățile din zona de câmpie. Ceva mai mult poate să coste în zona de deal și de munte, unde sunt distanțe mai mari și e mai greu de făcut măsurători.

Toată procedura de achiziție publică o realizează fiecare unitate administrativ-teritorială. Am pus la dispoziția tuturor primarilor un ghid privind etapele pe care le au de parcurs. Dacă sunt foarte serioși în abordarea acestei probleme, cel mai târziu la jumătatea lunii septembrie pot avea contracte de achiziție publică semnate, iar din luna septembrie până în decembrie se pot cheltui acești bani.

GHDUL PRIMARULUI pentru desfășurarea lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale poate fi consultat AICI.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.