În prezența ministrului Dezvoltării, a fost inaugurată Școala „Matei Basarab” din Târgoviște / cum arată după „transformare”

Final de proiect și inaugurare oficială a uneia dintre cele mai așteptate investiții de la nivelul municipiului Târgoviște: Școala nr. 3 „Matei Basarab”. S-a întâmplat astăzi, în prezența ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, și a directorului ADR Sud-Muntenia, Liviu Mușat, gazde fiind primarul Cristian Stan și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

În urma proiectului, unitatea a fost transformată față de cum arăta, concurând, acum, drept una dintre cele mai moderne și bine dotate școli din România. În linii mari, vorbim de lucrări care au presupus:

  • reabilitarea corpului de clădire existent;
  • extinderea cu 3 module noi care cuprind laboratoare, sală multifuncțională, after-school, o sală de sport cu dotările aferente și un corp de clădire ce reprezintă vestiarele sălii de sport;
  • amenajarea terenului exterior de sport;
  • sistematizare, spații verzi, împrejmuire;
  • dotări cu echipamente IT și software, echipament sportiv, dotări pentru atelierul mecanic, echipament audio-video, mobilier etc;
  • sistem de panouri fotovoltaice de natură să confere independență energetică.

Valoarea contractului de finanțare este de 22.223.977 lei, cea mai mare investiție pe fonduri europene de care a beneficiat, vreodată, o unitate de învățământ din Târgoviște.

Onoare muncii!

Cum arăta școala înainte:

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.