Investiții finalizate la Mătăsaru: grădiniță nouă și rețea de alimentare cu apă!

matasaru (5)

S-a întâmplat astăzi, la Mătăsaru, inaugurarea a două obiective de investiții pe care localitatea le aștepta de prea multă vreme: grădinița din satul Crețulești și alimentarea cu apă din Mătăsaru. Au fost prezenți la marcarea finalizării acestor proiecte ministrul Educației Naționale – Remus Pricopie, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu, primarul Naie Radu, profesori, copii, localnici.

Grădinița din Crețulești este o investiție începută în anul 2008 și ale cărei lucrări de execuție au fost blocate timp de mai mulți ani din considerente pe care reprezentanții autorităților locale și județene le consideră ca fiind politice. Valoarea totală a investiției este de 716.000 mii lei, din care 350.000 lei sunt bani de la Ministerul Educației, restul finanțării venind prin OUG 28/2013 (Programul național de dezvoltare locală). Grădinița are 2 săli de clasă și de ea se vor bucura peste 50 de copii.

Remus Pricopie: Mă uit la acești copii și sunt convins că se vor bucura de această investiție. Dar înainte de a vorbi despre această clădire, cred că este bine să discutăm despre politica pe care actualul Guvern, Ministerul Educației, Ministerul Dezvoltării o au în domeniul infrastructurii școlare. Nu putem să avem o școală de calitate dacă nu avem școală. Așa cum nu putem să avem o școală de calitate dacă nu avem profesori. Sigur, se poate merge și mai departe, dacă nu avem copii, iar aici mă refer, în primul rând, la copiii care nu vin la școală din diferite motive. Aceste 3 lucruri trebuie să le abordăm cu foarte mare seriozitate și într-un mod coerent. Avem peste 1600 de obiective începute de-a lungul timpului și neterminate. Asta înseamnă că avem 1600 înmulțit cu 200, 300, 400 de copii, depinde de aria care acoperă o școală, care nu au condițiile necesare. De aceea, Primul Ministru, în ianuarie 2013, a cerut ca problema infrastructurii școlare să fie abordată în mod coerent, anume de către autoritățile locale, cu finanțare de la Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Dezvoltării și, evident, cu asistența și sprijinul necesar din partea Ministerului Educației.

Adrian Țuțuianu: Eu aș vrea să ne aducem puțin aminte de situația existentă aici, în anul 2012. Aici, undeva în spate, era sediul vechi al Primăriei. Cred că era cel mai insalubru sediu de primărie din județul Dâmbovița. Am venit atunci și l-am rugat pe domnul primar să găsim o soluție să ne mutăm. Ne-am mutat într-un sediu de primărie care are și el nevoie de amenajări, dar este unul civilizat. Și, de atunci, eu cred că am încercat să aduc localitatea Mătăsaru pe drumul cel bun. Din păcate, din 2005 până în 2012, domnul primar a prins 2 mandate în care a fost primar de Opoziție și în care nimeni nu l-a ajutat. Ce-am făcut de-atunci până astăzi? Ne-am mutat în primărie nouă, finalizăm astăzi grădinița, pe bani de la Guvernul Victor Ponta, prin Ordonanța 28/2013, microbuz nou la școală. Tot astăzi vom inaugura lucrările de extindere a rețelei de apă.

Investiția privind alimentarea cu apă din Mătăsaru se ridică la 5,3 milioane lei și asigură alimentarea satelor Poroinica, Tețcoiu, Puțu cu Salcia, Mătăsaru, Odaia Turcului și Crețulești. Și aici, aceeași istorie: lucrările au demarat în 2007 și au „înghețat” timp de mai mulți ani din lipsă de finanțare. Proiectul deservește 1800 de gospodării din comună, adică aproximativ 5500 de locuitori.

Onoare muncii!

matasaru (1) matasaru (2) matasaru (3) matasaru (4) matasaru (6) matasaru (7)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.