Iohannis, implicat în negocierile PNL – UNPR!!?? Liviu Dragnea, declarații la Târgoviște!

liviu dragnea

Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, aprinde un subiect care, dacă se dovedește a fi adevărat, îl plasează pe președintele Klaus Iohannis în afara Constituției. Dragnea a dezvăluit astăzi, la Târgoviște, că un senator UNPR, venit la PSD, a povestit despre ce le-a zis Gabriel Oprea pe marginea discuțiilor despre o alianță/fuziune PNL – UNPR:

Un senator venit la noi, care a zis că nu vrea să meargă către PNL, ne-a spus că dl Oprea le-a spus că inclusiv cu dl Iohannis au discutat subiectul ăsta. Mie mi se pare o informație, care, dacă se dovedește reală, este ceva foartr grav. Cred că dl Oprea, dl Steriu și dl Iohannis ar trebui să lămurească dacă au avut în 3 sau câte 2 discuții pe această temă pentru că ar fi o implicare neconstituțională a președintelui în viața partidelor.

Dragnea a mai afirmat că informația este una „care circulă și care trebuie lămurită”:

Repet, un domn senator, nu eram doar noi, eram 7-8 oameni, ne-a spus că dl Oprea le-a spus la o întâlnire că au avut discuții și întâlniri inclusiv cu dl președinte Iohannis. Asta este o afirmație foarte gravă și ea trebuie lămurită, nu contează ce cred eu sau dumneavoastră; trebuie lămurită. Dacă dl Oprea n-a spus adevărul, trebuie să iasă și să spună. Dacă a spus adevărul, trebuie să-și asume și dumnealui, și dl Steriu și dl Iohannis.

Altfel, președintele PSD spune că i-a propus președintelui UNPR, Valeriu Steriu, o variantă de fuziune între cele 2 partide, dar șeful UNPR, imediat după alegerile locale, a început discuțiile cu liberalii:

Eu am făcut oferta UNPR-ului, dlui președinte Vali Steriu, cu mult înainte de alegerile locale, la puțin timp după ce a fost ales președinte. Nici măcar nu eram singur, pentru că mi-am luat mereu măsuri de siguranță. Eram cu dl secretar general Neacșu când, întrebându-mă cum văd eu relația dintre PSD și UNPR, i-am spus că, din punctul meu de vedere, oferta noastră este de fuziune, pe care să începem să o implementăm după alegerile locale. (…) Dar imediat după alegeri, dl Steriu și, înțeleg, dl Oprea, au avut o întâlnire cu cei de la PNL, fără ca nouă să ne spună că ar vrea să ne spună că ar vrea să meargă la PNL și, înainte să meargă, să aibă de la noi o contraofertă. Dincolo de faptul că tipul ăsta de licitație politică nu e sănătoasă și, în general, PSD nu participă la așa ceva, mi s-a părut incorect.

Liviu Dragnea a făcut aceste declarații la Târgoviște, acolo unde are loc, astăzi, 30 iunie, ședința Comitetului Executiv Național al PSD.

Onoare muncii!

oprea-iohannis_58027100

Gabriel Oprea şi Klaus Iohannis/ FOTO: ILIE BUMBAC / AGERPRES FOTO http://foto.agerpres.ro

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.