Ionuț Săvoiu: Spațiul public este acoperit de vocea unor personaje lacrimogene care nu au simțul ridicolului!

ionut-savoiu-semnal-telefonic

Declarație politică

Votul de ieri, din Camera Deputaților privind respingerea începerii urmăririi penale a premierului Victor Ponta arată că foarte mulţi parlamentari, cărora li s-a cerut atât din partea Primului Ministru, cât şi din partea Opoziţiei să nu voteze politic, au considerat că nu poate fi încurajată o astfel de manieră de acţiune politică pentru debarcarea unui guvern.

Din păcate, spațiul public este acoperit de vocea unor personaje lacrimogene care nu au simțul ridicolului. Pentru că, dacă l-ar avea, s-ar putea privi în oglindă, și-ar descoperi ele însele problemele grave de ordin penal care le maculează tonul.

Primul Ministru nu demisionează, respectând, în felul acesta, mandatul încredințat de Parlament. Iar Parlamentul nu este un „scut de protecție” pentru Victor Ponta, ci forul care poate și trebuie să intervină pentru limitarea abuzurilor sau exceselor de putere, de orice fel. Parlamentul își exercită un drept constituțional și nimeni nu poate să-l condamne pentru asta.

Altfel, este aproape evident demersul declanșat cu unicul scop de a instala un nou guvern, liberal dacă se poate, așa cum ne anunță de mai bine de 6 luni președintele Iohannis că-și dorește. Cât timp, însă, mai funcționează principii fundamentale de separare a puterilor în stat, Guvernul condus de Victor Ponta, bine, își va continua mandatul, depășind orice provocări, mai mult sau mai puțin forțate, de a ceda.

          Deputat PSD Dâmbovița IONUȚ SĂVOIU

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.