Joi, 17 noiembrie: Profesorul Ion Stegăroiu va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Valahia”

Universitatea „Valahia” din Târgoviște vă invită să participați joi, 17 noiembrie 2022, ora 11:00, în Amfiteatrul „Paraschiv Vagu”, din  Campusul universitar – Corpul B, la decernarea titlului și a diplomei de Doctor Honoris Causa, domnului prof.  univ. dr. Ion STEGĂROIU.

Universitatea „Valahia” din Târgovişte are ocazia de a reliefa activitatea și prestigiul științific al domnului profesor universitar doctor Ion Stegăroiu.

Domnia sa  a avut misiunea de a reprezenta și dezvolta cea mai mare facultate din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, iar abilitățile sale au contribuit la dezvoltarea întregii universități.

Activitatea profesională a domnului profesor Ion Stegăroiu a început după finalizarea studiilor de licență, prin ocuparea unor funcții importante din domeniul economic la Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște. Înființarea universității târgoviștene a reprezentat pentru acesta prilejul de a-și putea valorifica abilitățile de dascăl și cercetător, fiind printre primele cadre didactice care au activat în cadrul Facultății de Științe Economice.

Profesorul Ion Stegăroiu a parcurs toate treptele funcțiilor didactice universitare, iar începând cu anul 2007 a devenit conducător de doctorat în cadrul IOSUD – UVT.

De asemenea, a deținut funcții specifice managementului academic, și anume:

 • 1996-2000 – Prodecan al Facultății de Științe Economice
 • 2000-2008; 2012-2016 – Decan al Facultății de Științe Economice
 • 2008-2012 – Prorector al Universității „Valahia” din Târgoviște
 • 2016-2019 – Director al Centrului de Cercetare și Studii aplicative în Management și Marketing.

Prof. univ. dr. Ion Stegăroiu a participat la numeroase manifestări științifice în Franța și a devenit membru sau reprezentant al Facultății de Științe Economice într-o serie de entități internaționale:

 • Asociaţia Internaţională a Economiştilor de Limba Franceză (AIELF) din 1999;
 • Centre des Etude des Développements Internationaux des Mouvements Economiques et Sociaux (CEDIMES) din 2001;
 • Europeen Management Asociation (EMA) din 2008;
 • Comité Independent de Veille Internationale stratégique (CIVIS) din 2009;
 • Academia Europeană de Management (EURAM) din 2010;
 • Institut Catholique de Hautes Etudes Commerciales (ICHEC), Bruxelles, Belgia din 2002;
 • Hellenic Quality Assurance Agency (HQAA) din 2010.

Mai dorim să menționăm că domnul profesor a avut și merite recunoscute la nivel național, prin interconectarea cu entități, cum ar fi:

 • Societatea Academică de Management din România (SAMRO);
 • Asociația Generală a Economiștilor din România (AGER);
 • Asociația Facultăților de Economie din România (AFER);
 • Academia Română, INCE – cercetător științific asociat I;
 • ARACIS 2007-prezent;
 • CNATDCU 2012-2016.

Profesorul Ion Stegăroiu a transmis cunoștințele sale din domeniul managementului către

numeroase generații de studenți în centre universitare din țară și din străinătate, dintre care amintim: Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Université Panthéon – Assas, Paris II, Academia de Studii Economice a Moldovei – Chișinău, Université Val de Marne – Paris XII, Universitatea din Pitești, Academia de Studii Economice, INDE, Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, ICHEC Bruxelles, DESS en Management Interculturel, Université Côte d’Opale Dunkerque, Universitatea Rijeka Croația.

            Activitatea sa de cercetare ştiinţifică include: 41 cărţi și capitole în cărți, în calitate de unic autor sau coautor; 20 de cărți realizate în colecția Universitaria-Omagiu pentru a evidenția meritele personalităților naționale sau internaționale; 120 de articole științifice publicate în reviste recunoscute la nivel național sau internațional, din care peste 20 indexate în baza de date ISI; coordonator sau membru în peste 20 de proiecte științifice.

Alături de această recunoaștere se află primirea a numeroase premii: Cetățean de onoare al orașului Salonic, Grecia (2011), Premiul Excelenta pentru întreaga activitate AFER (2017), Profesor EMERIT, Universitatea „Valahia” din Târgoviște (2017), Diploma de Gratitudine și medalia Paul Bran ASEM Chișinău (2017), Premiul OMNIA al Universității „Valahia” din Târgoviște (2014), Premiul al II-lea al AFER pentru literatura de specialitate „Enterprises roumaines en Transition”, Ed Harmattan, Medalia AGER, București (1997).

Pentru întreaga activitate a domniei sale, primirea prof. univ. dr. Ion Stegăroiu în rândul laureaților ,,Doctor Honoris Causa” ne onorează și contribuie la sporirea autorității științifice a Universității „Valahia” din Târgoviște.

BIROUL IMAGINE ȘI COMUNICARE

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.