Luminița Preda: Mulțumesc unei mari părți a presei care nu este interesată că se încalcă un ordin de ministru!

colegiul prefectural

S-a întâmplat pe 17 martie concursul pentru ocuparea postului de inspector școlar general al IȘJ Dâmbovița. S-au înscris 2 candidați – Luminița Preda și Sorin Ion. La sfârșitul evaluării, acesta din urmă s-a declarat câștigător. Mai departe, dna Preda și-a exprimat protestul (concretizat într-un memoriu adresat ministrului Educației) față de organizarea concursului, reclamând nerespectarea metodologiei:

Am trimis un memoriu la Minister prin care semnalez faptul că la proba de calculator, fiecare item din cei 10, care, potrivit metodologiei, este notat cu 0,85 de puncte, a fost punctat cu până la 0,85 de puncte de comisia de concurs, care a stabilit acest lucru de comun acord. În felul acesa nu a fost respectată motodologia, adică un ordin de ministru, ceea ce înseamnă că acel examen e lovit de nulitate. (adevărul.ro)

Nemulțumirea Luminiței Preda a fost reluată astăzi și în ședința Colegiului Prefectural:

Vreau să mulțumesc unei mari părți a presei care nu este interesată de faptul că o metodologie de concurs la organizarea concursului pentru inspector școlar general nu este respectată, că este încălcat un ordin de ministru. Toată lumea ne facem că nu vedem, nu auzim. Și atunci, problema nu este la mine, este în curtea Ministerului care va valida niște rezultate obținute prin încălcarea unui ordin de ministru.

Comentariu: Reproșurile față de organizarea concursului pot fi foarte întemeiate. Mai departe, însă, pentru faptul că „o mare parte a presei nu este interesată” de subiect, soluția la îndemână îi aparținea tot dnei Preda. Un comunicat sau o conferință de presă convocată anume pe tema asta ar fi rezolvat toată chestiunea și ar fi vădit (abia atunci) eventualele intenții de ignorare a problemei.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.