MARȘUL UNIRII: Tinerii basarabeni au fost primiți la Consiliul Județean Dâmbovița!

basarabeni (4)

Aproximativ 100 de tineri unioniști porniți din Basarabia, inițiatori și participanți ai Marșului Unirii, au vizitat astăzi municipiul Târgoviște. După primirea de la Primărie, moldovenii au venit și la Consiliul Județean Dâmbovița, acolo unde s-au întâlnit cu președintele Adrian Țuțuianu și vicepreședintele Marin Antonescu.

Președintele CJD i-a feliciat pentru demers și pentru efortul de a aduce în atenția opiniei publice o temă sensibilă tuturor românilor, indiferent de care parte a graniței se află.

Adrian Țuțuianu: Acțiunea voastră cred că este foarte binevenită. Pe de o parte, fiindcă vă ajută cu adevărat să cunoașteți istoria românilor de o parte și de alta a Prutului, iar pe de altă parte pentru că sensibilizează opinia publică pe un subiect unde instituțiile statale, deocamdată, pot face mai puțin. Eu cred că societatea civilă trebuie să facă foarte mult, iar la nivel instituțional trebuie să susținem cu toții procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Președintele CJD a vorbit și despre acțiunile concrete demarate între județul Dâmbovița și români din Basarabia, respectiv acordurile de înfrățire cu Raioanele Ștefan Vodă și Ialoveni, țintind ca acțiuni în perioada următoare stagii de pregătire a personalului din administrațile raionale respective (cu accent pe accesarea de fonduri europene), precum și construirea unei grădinițe în Raionul Ialoveni.

Onoare muncii!

basarabeni (1) basarabeni (2) basarabeni (3)

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. Prea puțin față de efortul basarabenilor! Opinia publică doreste unirea. Politicienii…… Îi doare exact în cot! Până când?

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.