Ministrul Economiei, vizită de lucru la unitățile industriei de apărare din Dâmbovița. Mesaj: Accentul pe dotare tehnologică!

constantin nita dambovita (2)

Ministrul Economiei, Constantin Niță, și președintele CJD, Adrian Țuțuianu au mers astăzi într-o vizită de lucru la cele trei unități ale industriei de apărare din județul Dâmbovița: Automecanica Moreni, Uzina Mecanică Mija și Uzina de Produse Speciale Dragomirești – toate trei filialele aparținând Companiei Naționale ROMARM. Alături de ministru au stat: Cătălin Olteanu – secretar de stat în Ministerul Economiei, Gabriel Andronache – director de cabinet al ministrului, Ionel Dancă – consilier al ministrului și Dan Tache – director general al C.N. ROMARM. Din partea județului, au însoțit delegația parlamentarii Ionuț Săvoiu, Radu Popa, Zisu Stanciu și Georgică Dumitru, precum și prefectul Victor Sanda.

Constantin Niță:

Am dorit să vizitez aceste 3 unități ale producției militare. Dorința mea este să văd la fața locului modul în care se desfășoară activitatea de management, activitatea de producție, ce probleme au aceste unități și ce trebuie să facem ca ele să funcționeze pe principii de eficiență economică.

În acest județ sunt două unități care, după părerea mea, au capacitate să devină eficiente foarte rapid, mă refer aici la Uzina Mecanică Mija și la Dragomirești, și o fabrică, Uzina Mecanică Moreni, care, datorită produselor și cererii de pe piață, mai are de lucru. Am venit în sprijinul lor și prin acea ordonanță prin care am șters arieratele, numai ce ține de industria de apărare, dar constatarea este aceea că, fără investiții în tehnologie, producția militară românească nu poate să țină pasul cu cea de pe piața internațională. (…) De aceea, în următoarea perioadă, prin procesul de restructurare și reorganizare a sistemului industriei de apărare, va trebui să punem accent pe dotare tehnologică în concordanță cu cerințele pieței. (…) Sunt convins că, prin acest program pe care noi dorim să-l implementăm de anul viitor, aceste trei unități vor putea să devină rentabile.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.