Ministrul Economiei, vizită în județul Dâmbovița: Industria de apărare – „perla coroanei”!

ministrul economiei - mihai tudose

Se întâmplă astăzi o vizită de lucru în județul Dâmbovița a ministrului Economiei, Comerțului și Turismului – Mihai Tudose, alături de secretarul de stat pentru industria de apărare – Sorin Encuțescu. Însoțiți de prefectul Ioan Marinescu și de președintele CJD, Adrian Țuțuianu, ei vor avea întâlniri la cele 3 societăți dâmbovițene de profil: Uzina de Produse Speciale Dragomirești, Uzina Mecanică Mija și Automecanica Moreni.

Înainte să pornească pe teren, ministrul și secretarul de stat au susținut o conferință de presă în care au vorbit despre proiectele și strategia de dezvoltare a unităților amintite.

Mihai Tudose: Pe noua conducere și noua paradigmă în care încercăm să joace Ministerul Economiei, industria de apărare o considerăm ca având potențial de a fi „perla coroanei”. Nu există politizare la acest nivel. Din acest motiv avem un secretar de stat foarte performant pe domeniu, nu e un produs politic, ci un produs al sectorului. Încercăm să facem un lucru coerent pe termen lung, să prindem tot ceea ce se poate din piața internă și, adevărata provocare, piața externă, unde încă mai avem un nume, încă mai existăm.

Sorin Encuțescu: Din punct de vedere al industriei naționale de securitate, județul Dâmbovița reprezintă un centru extrem de important. Aici deținem capacități unicat și, în același timp, sunt centrele pivotale în jurul cărora vom încerca să restructurăm și să modernizăm industria națională de securitate. Demersul început acum 2 ani, de a face o analiză cât se poate de corectă în legătură cu viitorul acestei industrii, a luat în considerare capacitățile existente în această zonă, și nu numai capacitățile, dar și potențialul resursei umane de care dispun aceste centre.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.