Ministrul Turismului: Dâmbovița, unul dintre cele mai frumoase județe din țară! Prioritățile mandatului

bogdan trif ministrul turismului (5)

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, se află astăzi într-o vizită de lucru în județul Dâmbovița, ca răspuns la invitația senatorului Adrian Țuțuianu. Programul ministrului se întinde pe parcursul întregii zile, cu deplasări la Pucioasa și în zona montană, pe platoul Padina – Peștera. Prima oprire, însă, a fost în capitala județului, la Târgoviște.

Mai întâi, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, a avut loc o întâlnire a ministrului cu operatori din industria de profil, hotelieri, primari, parlamentari.

Bogdan Trif: Îi mulțumesc dlui Țuțuianu pentru invitație. Mi-am dorit de mult să vin în Dâmbovița, este unul dintre cele mai frumoase județe din țară. Aveți foarte multe zone și obiective turistice cu care noi, românii, ne mândrim. (…) Este important să avem o strategie integrată și să le includem în circuite turistice, astfel încât județul să fie unul din beneficiarii turismului, pentru că, nu-i așa, turismul aduce dezvoltare, aduce bani în comunitate.

Ministrul a vorbit despre prioritățile ministerului, începând cu prioritatea zero: o strategie integrată în domeniul turismului, prima după 1990, pentru ca industria să nu mai funcționeze „din inerție”, „după ureche”. Alt obiectiv: până la sfârșitul anului, România să aibă un ghid turistic sub formă de hărți, care să dezvăluie, după un simplu click, toate obiectivele unui județ, toate opțiunile de cazare, trasee turistice, cu imagini și informații. Bogdan Trif a răspuns întrebărilor și a dat lămuriri celor care au ridicat probleme din domeniu.

După discuția de la CJD, ministrul a vizitat câteva dintre atracțiile municipiului Târgoviște: Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic, Mănăstirea Stelea, Curtea Domnească, Muzeul Comunismului.

Programul lui Bogdan Trif continuă la Pucioasa (vizită la bazele de tratament Ceres și Turist și discuții pe proiectele de dezvoltare a stațiunii Pucioasa) și în zona Padina – Peștera (vizită Lacul Bolboci / Turbărie / Peștera Ialomiței / Salvamont; prezentarea proiectelor de dezvoltare a stațiunii turistice de interes național Peștera – Padina).

Onoare muncii!

bogdan trif ministrul turismului (1) bogdan trif ministrul turismului (2) bogdan trif ministrul turismului (3) bogdan trif ministrul turismului (4) bogdan trif ministrul turismului (6)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.