Oana Vlăducă (PRO ROMÂNIA), atac la Dragnea, Vâlcov și „cel mai dur eșec economic al Puterii”

Deputatul PRO ROMÂNIA Dâmbovița, Oana Vlăducă, taxează dur haosul pe care Guvernul l-a creat în economie prin așa zisa ordonanță a lăcomiei, OUG 114/2018. Parlamentarul opinează, în 3 puncte, că actul legislativ gândit de Liviu Dragnea și Darius Vâlcov a produs numeroase efecte negative față de irelevante efecte pozitive:

  1. Mai întâi, PSD a înțeles că a eșuat grav cu această ordonanță și încearcă să spele urmele. Ministrul Finanțelor a anunțat recent că se schimbă filosofia și accentul va fi pus pe hărnicie, după ce a bulversat total economia și a provocat pagube uriașe la bursă, cele mai lovite fiind companiile energetice de stat.

  2. Este, de altfel, cel mai dur eșec economic al Puterii din ultimul an. Cazul cel mai relevant pentru neștiința guvernanților este situația din construcții, acolo unde modul în care au fost legiferate facilitățile fiscale mai degrabă a îngropat multe companii locale decât le-a ajutat. Și vă recomand să urmăriți declarațiile date de directorul executiv al Federației patronale din industria materialelor de construcții, care vorbește de faptul că Ordonanța domnilor Dragnea și Vâlcov este discriminatorie și va pune pe butuci mai multe societăți de profil.

  3. Un domeniu strategic, industria telecom, a fost practic înghețat la capitolul investiții din cauza acestei Ordonanțe 114, tocmai când Guvernul își propunea, prin proiectul de buget, să scoată sume uriașe din licitații pentru frecvențele 5G. Și țin minte că dl senator Adrian Țuțuianu a venit aici și a vorbit de veniturile nerealiste estimate în buget, dintre care, un capitol semnificativ este cel din licențele 5G unde Guvernul a estimat venituri de 2 miliarde de euro, iar specialiștii vorbesc de doar 500 de milioane. În actualul context, cu Ordonanța 114, nici măcar acești 500 de milioane nu mai par realiști.

Sunt doar câteva exemple pentru care PRO ROMÂNIA consideră că domnii Dragnea și Vâlcov sunt responsabilii celui mai răsunător eșec economic al actualei Puteri. Mai grav este că ei nici nu-și asumă asta, ci lasă lucrurile să plutească într-un fel ignoranță publică sau încearcă să distragă atenția cu alte teme.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.