Peștera Ialomiței – peste 620.000 lei aduși din vânzarea de bilete până la jumătatea lunii decembrie!

pestera ialomitei (8)

Peștera Ialomiței din munții Bucegi, proiect derulat de Consiliul Județean Dâmbovița și inaugurat în această vară, la sfârșitul lunii iulie, se dovedește a fi o sursă importantă de venituri pentru bugetul județului. Obiectivul a depășit așteptările în privința numărului de turiști care au dorit să intre și să vadă spectacolul vizual din interior.

Astfel, până la data de jumătatea lunii decembrie, Peștera Ialomiței a avut 85.268 de vizitatori, suma încasată din vânzarea de bilete (preț redus și preț întreg) fiind de 620.610 lei!

Potrivit președintelui CJD, Adrian Țuțuianu, Peștera Ialomiței este, la acest moment, obiectivul turistic care atrage cele mai multe venituri la Consiliul Județean.


Peştera Ialomiţei este situată în localitatea Moroeni, judetul Dâmboviţa, pe versantul drept al Cheilor Ialomiţei, la o altitudine de 1.660 m, scobită în calcarele jurasice ale Muntelui Bătrâna. Are o dezvoltare cumulată de 1.128 metri, dintre care doar 450 sunt accesibili şi amenajaţi pentru vizitare. Intrarea este orientată spre est, iar gura peşterii, sub formă de semielipsă, are o înălţime de 20 m şi o lăţime de 16 m. Temperatura în peşteră oscilează între 4 şi 6 grade. Umiditatea este destul de mare, între 85 şi 100%.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.