PNL Târgoviște, informații false desființate de primarul Cristian Stan. 1 – Proiectul european de transport public

PNL Târgoviște încearcă să se identifice public drept Opoziție la actuala conducere administrativă a municipiului. În ciuda intenției, efortul pare a fi sabotat chiar de autorii săi prin propagarea unor informații false, care li se întorc împotrivă rapid și le descoperă neștiința sau reaua-credință.

Ieri, în conferință de presă, președintele PNL Târgoviște, Aurelian Cotinescu, a lansat o serie de acuzații la adresa conducerii Primăriei pe mai multe subiecte. Unul dintre ele – proiectul european depus de Primărie pentru transportul public. Reamintim ce înseamnă această investiție uriașă (peste 163 milioane lei):

  • achiziția a 40 de autobuze hibrid;
  • reabilitarea blv.. Mircea cel Bătrân, blv. Regele Carol, str, Gării, str. lt. Stancu Ion și pasajul din zona Pavcom;
  • 30 de stații de traseu moderne, monitorizate video;
  • depou;
  • 3 stații de capăt cu puncte de distribuție a tichetelor și cardurilor, săli de așteptare, locuri de parcare pentru mașini și biciclete, facilități pentru persoanele cu dizabilități, monitorizare video.

Cotinescu, PNL:

Să vă spun ceva despre transportul public, despre acel proiect mult trâmbițat de ecologizare. S-a făcut un proiect major la nivel național, astfel încât fiecare muncipiu reședință de județ să reușească să ia acești bani pentru transportul public ecologic. De un an jumate s-au depus proiecte, iar mare parte din primăriile de la nivel național au luat aceste autobuze. Ultimele 4 orașe mi se pare că au fost chiar luna aceasta: Craiova, Deva, Brăila, Constanța.

Târgoviște, nu numai că nu a depus în termen proiectul respectiv, dar a cerut și o derogare de 3 luni, i s-a acordat și a reușit să depună documentația acum.


La mai puțin de 24 de ore de la declarație, liberalul primește o reacție dură din partea primarului Cristian Stan, care-i desființează informațiile:

Ieri, în conferința de presă a liberalilor târgovișteni, cetățenii acestui oraș au fost mințiți și nu pot accepta ca acest lucru să se întâmple. Nu pot accepta ca, de la început până la sfârșit, într-o conferință de presă să se mintă fără încetare. De aproximativ 10 ani de când sunt în politică, iar din 2012 în administrația publică locală, nu am întâlnit o conferință de presă în care să se mintă și să se manipuleze de la început până la sfârșit.

Ori nu știu despre ce e vorba și habat n-au ce înseamnă accesare pe fonduri europene și ce înseamnă achiziție în cadrul proiectului și-și dau cu părerea în mod gratuit, ori știau și au mințit.

Potrivit lui Cristian Stan, toate referirile la cele 4 municipii (Craiova, Deva, Brăila, Constanța) sunt false și niciuna dintre aceste administrații nu a achiziționat autobuze prin proiectul european la care facem referire, ci din alte surse (bugetul local, împrumuturi). Mai mult, toate cele 4 municipii pregătesc sau au în vedere proiecte europene pentru transportul public, adică mai mulți pași în spatele municipiului Târgoviște.

Cristian Stan:

Faptul că am depus acest proiect rezultă din adresa ADR Sud-Muntenia, care, în 4 ianuarie, informează Primăria municipiului Târgoviște că ne confirmă primirea și înregistrarea cererii de finanțare sub nr. 127395/28.12.2018 pentru proiectul „Îmbunătățirea transportului public urban prin achiziționarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesare…”.

Deci, municipiul Târgoviște nici nu avea de ce să ceară prelungirea unui termen, nici n-a depășit termenul, ba a și depus cu peste 3 luni înaintea expirării termenului acest proiect.

Repet, nici Brăila, nici Constanța, nici Craiova, nici Deva, niciuna din aceste administrații nu a implementat acest proiect pe fonduri europene și nu a achiziționat autobuze în cadrul proiectului. 

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.