Poate cea mai dorită investiție la Târgoviște: 14 km de piste pentru biciclete (vezi străzile)

Una dintre cele mai dorite/solicitate investiții la nivelul comunității târgoviștene își va găsi răspunsul în următorii 2 ani. Vineri, 4 noiembrie, a fost lansată de Miniterul Mediului, prin Administrația Fondului pentru Mediu, sesiunea de înscriere în cadrul Programului de realizare a pistelor pentru biciclete. Programul s-a bucurat de un interes uriaș, astfel că, în primele două minute de la deschiderea înscrierilor în aplicația informatică, fondurile alocate (500 milioane lei) au fost solicitate integral de un număr de 108 unități administrativ-teritoriale din 30 de județe.

Laurențiu Neculaescu, președinte AFM:

Cererea în cadrul acestui program ne-a depășit asteptările, este foarte important că și autoritățile au fost receptive și au aplicat, deoarece ne dorim să dezvoltăm o rețea mult mai extinsă de piste dedicate bicicliștilor, lucru ce se va reflecta și în îmbunătățirea traficului și a calității aerului pe care îl respirăm.

Primăria Târgoviște face parte dintre solicitanții care s-au mișcat foarte repede și au reușit depunerea unui proiect de 14 km de piste de biciclete, care vor fi realizate în mai multe zone ale orașului. Primarul Cristian Stan:

Vineri, la numai 20 de secunde după deschiderea apelului, a fost depus proiectul „Realizarea de piste pentru biciclete în Municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița”.
Proiectul presupune realizarea de piste pentru biciclete pe un traseu în lungime totală de 13,96 km, respectiv pe strada Laminorului, strada Petru Cercel, B-dul Unirii, B-dul I.C. Brătianu, Calea Câmpulung, strada Tudor Vladimirescu, strada Radu de la Afumați (între B-dul I.C. Brătianu si Calea București), B-dul Eroilor (între Piața Eroilor si Str. Calea Domnească), traseu paralel cu Ialomița (între Str. Intrarea Teiș si Str. Prof. Cornel Popa), strada Gării Targoviște Nord, drum nou (între strada Mihai Bravu si strada Prof. Cornel Popa, prin construirea inclusiv a unei pasarele velo peste Râul Ialomița, asigurându-se conectivitatea între zona noului cartier Class Park și Parcul Chindia).
Proiectul are o valoare de 16,7 milioane lei, finanțare asigurată de Ministerul Mediului.
.
Iubitorii mersului cu bicicleta mai primesc o veste bună: proiectul de mai sus va fi completat de un altul, intitulat „SUSȚINEREA INTERMODALITĂȚII ȘI TRANSPORTULUI ALTERNATIV ÎN MUNICIPIUL TÂRGOVIȘTE”, pentru care a fost obținută finanțare europeană prin Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT 2014-2020), și care propune dezvoltarea rețelei de piste dedicate circulației bicicletelor pe următoarele străzi: Constantin Brâncoveanu, Calea Domnească, Nicolae Bălcescu, B-dul Mircea cel Bătrân, B-dul Regele Carol I, Gării, B-dul Independenței, Locotenent Stancu Ion, Calea Câmpulung (între Str. Tudor Vladimirescu și Str. Poet Grigore Alexandrescu), Poet Grigore Alexandrescu (între Calea Câmpulung și B-dul Mircea cel Bătrân), Mihai Bravu, Aleea Sinaia (Campus Universitar Valahia), Calea Câmpulung (între B-dul Unirii și Str. Crângului – Priseaca), Str. Crângului – Priseaca, Calea București (între Str. Radu de la Afumați și Calea Ialomiței), Calea Ialomiței (între Str. Calea București și Complexul Turistic de Natație), Str. Vlad Țepeș, Aleea Mănăstirea Dealu, Șoseaua Găești (între B-dul Unirii și DJ 721), Str. Petru Cercel (între B-dul I.C. Brătianu și Calea București), Calea București (între Calea Ialomiței și DJ 711), Str. Basarabiei.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.