Podul de la Viișoara va fi consolidat. CNADNR a alocat 1 milion de lei pentru lucrări în 2015.

 

Situația alarmantă a podului de pe DN 72, peste râul Dâmbovița, de la Viișoara, primește răspuns din partea autorităților. Afectat de o degradare avansată, obiectivul reclamă intervenții grabnice de consolidare. Președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a anunțat ieri că CNADNR a alocat 1 milion de lei pentru anul 2015, sumă care permite execuția de lucrări pentru punerea în siguranță a obiectivului, urmând ca anul viitor să se finalizeze proiectul de reabilitare:

Urmare a demersurilor comune pe care le-a făcut Consiliul Județean, dar și grupul parlamentar, vă informez că la data de 18.03.2015, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) ne-a comunicat că a fost elaborată experiza tehnică pentru podul de pe DN 72, km 20 + 422, peste râul Dâmbovița, la Viișoara, în vederea remedierii degradărilor apărute la infrastructura podului.

Urmează ca în acest an să se efectueze lucrări hidrotehnice în albie și de consolidare a fundației podului. De asemenea, vor fi executate lucrări la suprastructura podului, respectiv înlocuirea căii, trotuarului și parapetului. Alocarea financiară pe anul acesta este de 1 milion de lei. Cred că e un început foarte bun, care va permite punerea în siguranță a podului și apoi, sigur, să continuăm demersurile noastre, astfel ca, la rectificarea bugetară, să primim o sumă suplimentară, iar anul viitor să finalizăm lucrările.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.