Ponta, șah-mat lui Ciolacu / Starea de alertă, prelungită prin blatul PSD – PNL

Pe scurt:

Guvernul a decis, marți, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Hotărârea a fost trimisă Parlamentului „spre informare” (vezi aici), nu spre aprobare, astfel încât Parlamentul să nu mai poată interveni cu modificări. Modificări pe care președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, le-a tot vânturat în spațiul public în ultimele zile.

„Abuz”, a strigat imediat același Marcel Ciolacu după ce Orban a dat „ignore” Parlamentului. Președintele interimar al PSD a anunțat apoi că partidul pe care îl conduce va depune o moțiune de cenzură imediat după ce încetează starea de alertă.

Propagandă pentru propriul electorat care să acopere un blat uriaș cu PNL? Pare evident, mai ales după mișcarea lui Victor Ponta de ieri.

Mai întâi, de ce i-a convenit lui Ciolacu faza cu adoptarea unei hotărâri a Guvernului pentru prelungirea stării de alertă fără intervenția Parlamentului? Pentru a nu mai fi pus în situația ridicolă de a vota (din nou) la vedere ce voia Orban. Ar fi fost prea mult pentru electoratul PSD o astfel de sfidare. Așa că au decis să acționeze rapid și eficient, cu  o gălăgie pe fundal, ineficientă.

Ieri, jocul a fost stricat de Victor Ponta, liderul PRO ROMÂNIA. Acesta a înaintat Birourilor Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului un proiect de hotărâre prin care să se constate încetarea de drept a stării de alertă în România începând cu 17 iunie. Acțiunea lui Ponta a forțat PSD să se descopere (din nou) în blatul cu PNL-ul lui Orban: astăzi, Birourile Permanente au respins proiectul înaintat de Ponta. PSD nu a susținut inițiativa. QED.


 

Argumentele proiectului privind încetarea stării de alertă au fost prezentate astăzi și de senatorul PRO ROMÂNIA Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, care acuză, la rându-i, blatul dintre cele două partide:

Hotărârea Guvernului de prelungire a stării de alertă încalcă grav Constituția și legile țării și restrânge nejustificat drepturi și libertăți fundamentale.
📌 Vrem să-i eliberăm pe români de o serie de restricții abuzive impuse de Guvernul Orban (cu sprijinul PSD), vrem să repornim economia și, mai ales, sectorul HoReCa;
📌 Guvernul nu a cerut Parlamentului încuviințarea prelungirii stării de alertă / decizia de a înștiința, pur și simplu, Parlamentul cu privire la prelungirea stării de alertă nu are suport constituțional;
📌 Ne aflăm, din nou, într-un grav conflict constituțional între Guvern și Parlament.

Sigur, rămâne întrebarea de bun simț: care e rolul pe care îl joacă PSD? Cui folosește ce face acum PSD, mână în mână cu Guvernul Orban pe toate abuzurile împotriva românilor? Ce vor face românii simpli, mulți dintre ei alegători PSD, care-și văd restricționate, din nou, drepturi și libertăți, din cauza blatului evident dintre cele două partide?

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.