Președintele ALDE Dâmbovița: Prefectul s-a „baricadat” în birou, în scaunul „călduț” oferit de Guvernul Orban!

COMUNICAT DE PRESĂ

Cenzura, singura „activitate” a unor prefecți

În plină situație de criză, în această perioadă în care fiecare dintre noi se gândește oare ce ne așteaptă, oare vom scăpa de acest virus mortal, oare procedăm corect astfel încât să ne ferim din calea bolii, unii dintre reprezentanții Guvernului în teritoriu au ales să aplice motoda comunistă: cenzura! Prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, s-a „baricadat” în biroul său, în scaunul „călduț”, oferit de Guvernul Orban și nu este singurul caz de acest fel.

În aceste săptămâni de coșmar pentru toată lumea, cetățenii așteaptă vești de la autorități, în special de la autoritățile locale, întrucât sunt interesați în primul rând de ceea ce se întâmplă în apropierea lor, în județ. Ei bine, dâmbovițenii au primit doar tăcere, doar cenzură de la prefectul în funcție, ceea ce îi nemulțumește total. Oamenii își exprimă indignarea în mediul on-line, pe rețelele de socializare, unde taxează lipsa de comunicare a principalilor lideri județeni și unde își prezintă neîncrederea în situația prezentată la nivelul țării. Autoritățile locale nu au comunicat deloc cu populația în tot acest timp, nici măcar prin intermediul presei, căreia i-au „pus pumnul în gură”. Singurele informări au fost cele de la nivel național, adică o raportare oficială a evoluției COVID-19. Un exemplu concret este cazul de la Corbii Mari, care nu a fost anunțat în niciun moment la nivel județean. A fost anunțat doar decesul bărbatului în lista zilnică, raportată la nivel național. Autoritățile locale uită că este obligația lor să informeze populația, să calmeze oamenii în tot acest haos, pe scurt să comunice cu cetățenii, să fie aproape de ei, nu în spatele ușilor închise!

Nu este târziu nici acum să vă treziți la realitate și să vă amintiți că stați în acele scaune pentru a fi în slujba cetățenilor, nu izolați de aceștia! Treziți-vă, comunicați, informați, luați măsuri, îndepliniți-vă sarcinile de serviciu, onorați-vă funcțiile și, nu în ultimul rând, calitatea umană sau lăsați funcțiile cheie pentru alți oameni competenți!

Ionel Petre
Președinte ALDE Dâmbovița

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.