Prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, va primi vineri titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Valahia” din Târgoviște!

florin-georgescu

Se va întâmpla vineri, 2 iunie, ora 10.00, la Amfiteatrul „Paraschiv Vagu”, Corp B, parter, din Campusul Universității „Valahia”, evenimentul de decernare a titlului și a diplomei de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor Florin GEORGESCU, Prim-viceguvernator și Vicepreședinte al Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României.

În invitația Universității, se arată că Florin Georgescu este o personalitate remarcabilă, creator  de școală în domeniul financiar-bancar, activitatea profesională a domniei sale reprezentând un etalon în domeniul studiilor economice. Experiența acumulată în domeniul finanțelor, recunoașterea profesionalismului, leadership-ul, precum și calitățile umane de care a dat dovadă, i-au conferit numeroase funcții și poziții cheie în care profesorul Florin GEORGESCU a demonstrat curaj, empatie, abilități manageriale, reprezentând  cu maximă competență și patriotism România.

Existența domniei  sale a fost marcată de o traiectorie profesională de excepție, presărată de activități intense în domeniile financiar-bancar și universitar cu două direcții de acțiune. O primă direcție a oferit profesionistului posibilitatea de a-și aduce contribuția la dezvoltarea instituțională a Băncii Naționale a României, instituție de prestigiu și de prim rang în funcționarea economiei naționale și a construcției bancare europene. Cea de-a doua direcție o reprezintă însăși activitatea didactică desfășurată de domnul prof. univ. dr. Florin GEORGESCU, prin care a obținut o imagine multivalentă în domeniul învățământului superior din România.

Activitatea domniei sale este aşezată pe fundamentele solide ale expertizei sale profesionale, a cunoştinţelor şi viziunii dobândite de către domnul profesor universitar Florin GEORGESCU ȋntr-o bogată carieră ȋn serviciul public, ȋn domeniul financiar-bancar şi fiscal (Vicepreşedinte al Consiliului de administraţie şi Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale a României; Viceprim-ministru şi Ministru al Finanţelor Publice; guvernator, din partea României, la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Banca Europeană de Investiţii; membru în Comitetul European pentru Risc Sistemic; membru în Comitetul de Supraveghere al Băncii Centrale Europene).

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.