Primarul municipiului Târgoviște și președintele CJ Dâmbovița, reacții după rezilierea contractului DN 71

 

Anunțul rezilierii contractului pentru realizarea DN 71 Bâldana – Târgoviște (4 benzi) de către Ministerul Transporturilor provoacă reacții din partea liderilor administrației locale. Primarul municipiului Târgoviște – Cristian Stan și președintele CJD – Corneliu Ștefan critică decizia ministrului Cătălin Drulă și desființează justificările acestuia (vezi aici).

Cristian Stan:

Am văzut zilele trecute că mult promisa reabilitare a DN 71 Bâldana – Târgoviște a fost, din nou, amânată/anulată. În orice caz, este o perspectivă foarte îndepărtată în acest moment, în contextul în care era un contract de proiectare și execuție semnat. Nu știu exact ce s-a întâmplat, nu știu care au fost motivele pentru care, se pare, această investiție a fost abandonată definitiv, cel puțin din spusele ministrului Transporturilor.

Am văzut o încercare lamentabilă din partea ministrului de a justifica, practic, ignorarea unui județ întreg. Nu știu dacă, vreodată, cel puțin în actuala conjunctură, vom putea discuta de un Drum expres Bâldana – Târgoviște, în contextul în care, cel puțin până la momentul rezilierii contractului, discutam de o finanțare asigurată de aproximativ 120 de milioane de euro.

Din punctul meu de vedere, ceea ce s-a susținut n-a reprezentat decât o perdea de natură să acopere adevărata intenție a actualului guvern: de a nu investi în județul Dâmbovița. Așa cum municipiul Târgoviște a fost privat mai bine de un an de orice sumă alocată pe rectificare bugetară de către guvernul de dreapta, iată că acum se întâmplă, praxctic, același lucru, la o altă scară: privarea județului de 120 milioane euro.

Așadar, în acest moment vorbim de un proiect definitiv abandonat. Probabil că banii vor merge în altă zonă. Vreau să văd liderii Dreptei din Dâmbovița ieșind și spunând ce se întâmplă cu acest drum.

Corneliu Ștefan:

Reprezentanții PNL au mințit anul trecut, când veneau în fața dâmbovițenilor și erau salvatorii județului. În 2020 „au făcut” și DN 71. În 2020 „au salvat” și COS-ul. În 2020 „au pornit” și POIM-ul. În 2020 „au finanțat” și 80 de proiecte prin CNI. În 2020 „au reabilitat” și toate drumurile naționale.

N-au făcut nimic. Gargară electorală.

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. Drulă-Lulă&Pendulă v-a făcut-o!
    dacă pînă și eu știu de ce a reziliat contractul – comunicatul de presă e în românește – de ce mai marii pesediști se fac că nu știu?
    dacă nu știați că „nu poți să prostești toți oamenii tot timpul” (parcă Bănel a zis-o!), un singur exemplu dâmbovițean vă dau, aici:
    http://incomod-media.ro/ziar/proiect-constructia-megaspitalului-republican-carol-davila-prioritate-zero-a-psd/
    așa că mai ușor pe scări cu mincinoșii 🙁

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.