Prioritate la Niculești: introducerea rețelei de gaze naturale! Două posibilități de finanțare

Primarul comunei Niculești, Dorinel Soare, a vorbit astăzi despre un proiect pe care comunitatea îl așteaptă și care, în contextul acutizării crizei de lemne, devine prioritate zero: introducerea rețelei de gaze naturale în toate satele componente:

Am întocmit studiul de fezabilitate – mai am un singur aviz de obținut – pentru introducerea rețelei de gaze naturale în comună, în toate satele componente. Lucru bun că s-a modificat Legea gazelor și licitațiile se vor face prin primării, nu prin Ministerul Economiei. Iar vestea pe care ne-a dat-o dl președinte (Adrian Țuțuianu – n.r.) vineri este aceea că există în lucru la Ministerul Dezvoltării Regionale o propunere de act normativ de finanțare a acestor obiective de introducere rețele de gaze, de extindere, un fel de PNDL. Ar fi un lucru extraordinar.

Valoarea estimată pentru proiectul de la nivelul comunei Niculești este de 1.000.000 euro, pe o lungime de conducte de aproximativ 20 de km.

Dorinel Soare speră în adoptarea unui astfel de act normativ și în depunerea cu prioritate a proiectului. Are și un avantaj: conducta Transgaz de mare presiune trece pe teritoriul comunei Niculești către Periș (Ilfov).

Chiar dacă nu se va ajunge la soluția finanțării prin MDRAP, primarul este hotărât să rezolve problema, chiar cu finanțare din bugetul local, prin intermediul unui împrumut bancar:

Dacă va fi nevoie, facem un împrumut pe care să-l plătim în 10-15 ani și să venim cu contribuția noastră, în condițiile legale. Suntem determinați să facem orice pentru această investiție, pentru că, în zona noastră, cu lemnele… Nu e vorbă că n-ai bani, ci că n-ai de unde să mai iei.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.