Rețea de gaze naturale la Niculești, până la finalul lunii august / detalii

Una dintre cele mai așteptate investiții din ultimul deceniu, introducerea rețelei de gaze naturale, este pe cale de a deveni realitate în comuna Niculești. Proiectul va fi executat până la sfârșitul verii și prevede realizarea a 15 km de rețea de gaze, investiție de 9 milioane lei. Cea mai mare parte, 6 milioane, e suportată de Primăria Niculești, care a contractat un împrumut la CEC pe 10 ani.

Dorinel Soare, primarul comunei:

Am un obiectiv pe cale de a se realiza și de a se finaliza în acest an, promisiunea constructorului este că până în august va fi lucrarea gata: introducerea rețelei de gaze pentru populație. Banii îi am dintr-un împrumut, deci nu stau la mâna Guvernului, pentru că au promis că vor face, iar acum, din discuțiile pe care le-am avut, spuneau că vor încerca să obțină bani de la Uniunea Europeană pentru alimentări cu gaze, iar cei de la Uniunea Europeană au spus că mai târziu cu gazele pentru că poluează mult, până atunci noi să ne încălzim tot cu lemne. Mai mult ca sigur, în vara asta voi finaliza acest obiectiv.

Avem proiectul de gaze pentru toate cele patru sate, pe străzile principale și câteva străzi adiacente. Atât s-a încăput în suma pe care am reușit să o obținem, urmând ca, ulterior, să extindem. Există și prevederea legală că Distrigaz are obligația, ca și concesionar, să facă prelungiri de rețea pe anumite lungimi. Important este că am început, vom introduce pe străzile principale, urmând ca, ulterior să ne dezvoltăm. Poate, până la urmă, cu fonduri europene, vom putea să continuăm.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.