Sărbătoarea Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgoviște – 90 de ani de la înființare!

colegiul economic (5)

Se întâmplă astăzi, 29 ocotmbrie, sărbătoarea Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgoviște, marcată de împlinirea a 90 de ani de la înființare. Instituție de prestigiu în aria educațională din județul Dâmbovița, Colegiul Economic a pregătit un program special pentru a onora aniversarea.

Deschiderea festivității a avut loc în prezența oficialităților județene și locale. Au participat președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu, primarul interimar al municipiului Târgoviște – Ciprian Prisăcaru, administratorul public al municipiului – Gabriel Cioacă, senatorul Leonardo Badea, inspectorul școlar general – Luminița Preda, profesori și elevi care au trecut prin băncile acestei școli.

Suzana Ilie, director: Este o zi specială, de aceea ne dorim să nu fie una deosebit de solemnă și de oficială, ci să fie o zi a bucuriei, a recunoștinței și a speranțelor pentru viitor. Pentru a avea toate condițiile îndeplinite ca ziua să fie una minunată, așa cum ne-o dorim, avem alături oameni dragi. Avem alături prima generație a Liceului Economic din Târgoviște, generația 1966 – 1969. Avem alături seniorii profesori, foștii profesori ai Colegiului Economic „Ion Ghica”. Avem alături absolvenții noștri din seriile mai recente, care au dovedit de-a lungul timpului, ca și seniorii absolvenți, de altfel, că au realizat cariere de succes. Avem alături actualii elevi ai Colegiului, olimpicii noștri. (…) Dați-mi voie să-I mulțumesc Bunului Dumnezeu și să fiu recunoscătoare pentru că astăzi mă aflu aici, alături de dumneavoastră, într-o școală în care lucrez de 24 de ani. Am pășit pragul acestei școli la 1 septembrie 1990.

Adrian Țuțuianu: Este onorant să participăm la o aniversare absolut specială pentru Colegiul „Ion Ghica” și, în același timp, absolut specială pentru municipiul Târgoviște. O școală care împlinește 90 de ani înseamnă enorm, o școală care și-a ținut ștacheta foarte sus, pe măsura numelui pe care îl poartă. Mă uit cu emoție în sală la prima generație de absolvenți care-și începea școala la un an după ce m-am născut eu. Mă bucur să revăd personalități importante ale municipiului Târgoviște, personalități importante ale lumii academice, absolvenți ai acestui liceu. Vreau să vă spun că mă țin de cuvânt cu tot ceea ce am promis. Vă asigur că anul viitor vom avea și bustul lui Ion Ghica în curtea școlii, vom avea, în curând, și mașina necesară activităților de practică. Iar împreună cu municipiul Târgoviște ne vom asigura că se va scrie proiectul de reabilitare a acestui colegiu. Vom face lucrul acesta în următoarele 2-3 luni de zile, în așa fel încât să putem asigura finanțare pe exercițiul 2014 – 2020 din fonduri europene.

Ciprian Prisăcaru: Dați-mi voie să vă felicit, doamnă director, pentru tot ceea ce faceți aici, la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște, să vă felicit pe dumneavoastră și cadrele didactice, cele care au fost și cele care sunt astăzi, pentru continuitatea pe care ați asigurat-o acestei unități de învățământ, pentru valoarea rezultatelor la care ați ajuns și pentru faptul că ați reprezentat întotdeauna cu cinste învățământul târgoviștean, învățământul dâmbovițean. Sunt emoționat să mă aflu în fața dumneavoastră, sunt emoționat să vă văd pe cei care ați absolvit Colegiul Economic pe vremea când eu nici nu eram născut. Mi-ați transmis această emoție și îi mulțumesc Domnului pentru că, iată, reușim să ne vedem cu aceste ocazii.

Luminița Preda: Participăm cu emoție la evenimentul festiv organizat de Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște cu ocazia sărbătoririi a 90 de ani de la înființare. Evenimentul reunește, într-o atmostferă specială, trecutul, prezentul și viitorul, promoții de elevi care au început sau încheiat mirabila aventură a celor 4 ani de liceu, dascăli care au făcut legământul sacru, deschizându-le elevilor porțile spre lume, gânduri, fapte, imagini, speranțe, nume, cuvinte, chipuri etern prezente grație memoriei afective.

Programul dedicat aniversării Colegiului mai cuprinde momente de evocare a personalității lui Ion Ghica, un program artistic susținut de elevi, prezentarea unui film documentar – „Ion Ghica”, un „Dialog între generații” – generația de aur (45 de ani de la absolvire) versus generația actuală, precum și premierea mai multor elevi și profesori merituoși.

Onoare muncii!

colegiul economic (1) colegiul economic (2) colegiul economic (3) colegiul economic (4) colegiul economic (6) foto7 foto8

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.