Schimbare de abordare: Primăria Târgoviște concesionează serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân!

caini 3

S-a întâmplat în ședința Consiliului Local Municipal de astăzi adoptarea unui proiect de hotărâre care vine să modifice total filosofia municipalității în privința câinilor comunitari. Părăsită de voință și de putință în ultimele mandate pe acest subiect, administrația primarului interimar Cristian Stan propune o nouă abordare a problemei: concesionarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân.

Aveți mai jos proiectul de hotărâre adoptat astăzi:

Page4 Page5

Și raportul de specialitate:

Page6 Page7

Toate amănuntele pe marginea acestui demers le găsiți în:

Cristian Stan: Această modalitate de gestionare a serviciului este de natură să permită atragerea de investiții private, transferarea parțială a sarcinii investițiilor către operator, angajarea unui personal specializat, suficient din punct de vedere numeric, dimensionat în funcție de cerințe, dotat cu echipamente de capturare și de transport adecvate, care să permită capturarea câinilor prezenți pe domeniul public într-un termen relativ scurt.

De menționat că, în momentul de față, administrația locală dispune de un singur adăpost, închiriat și acesta, cu o capacitate de numai 100 de locuri, deși numărul câinilor de pe străzi depășește 3000, iar în anul 2014 aproape 1000 de persoane au ajuns la Secția de Boli Infecțioase din Târgoviște după ce au fost mușcate de câini.

Cu toate că gestiunea delegată a serviciului nu reprezintă prin ea însăși o garanție a unei performanțe mai bune, am încredere că, prin implicare și determinare din partea tuturor, municipiul Târgoviște va deveni un oraș sigur și civilizat, fără câini pe străzi, fără copii alergați de maidanezi prin cartiere și fără oameni mușcați.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.