Semnate astăzi: Primele 9 contracte prin Programul „Anghel Saligny” / Dâmbovița, primul județ din țară

Primele 9 contracte finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în valoare de 89.133.231 lei, au fost semnate, astăzi, de ministrul dezvoltării, Cseke Attila, în prezența prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă. Consiliul Județean Dâmbovița este primul din țară care se bucură de

Planul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, asumat la nivelul Guvernului, este destinat modernizării și dezvoltării comunităților locale, asigurării condițiilor pe care cetățenii din fiecare localitate le așteaptă de foarte mult timp. Împreună cu autoritățile locale, ne-am propus ca prin acest program să modernizăm căile de comunicații, să dezvoltăm rețelele de apă, canal și să extindem rețelele de gaze naturale la nivelul tuturor comunităților. Repartiția fondurilor și demararea lucrărilor se vor face echilibrat și transparent. Îndemn autoritățile locale să se coordoneze foarte bine cu Ministerul Dezvoltării pentru a valorifica fondurile alocate în beneficiul cetățenilor, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Prin acest program, Guvernul doreşte ca toate comunităţile locale să își crească standardul de viață şi, astfel, să dezvoltăm România. După mai puțin de un an de la lansarea Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, astăzi semnăm primele contracte de finanțare. Ministerul Dezvoltării a pus la dispoziția autorităților locale proceduri transparente și o platformă digitală pentru depunerea cererilor de finanțare, care au facilitat procesul de accesare al fondurilor alocate, a declarat Cseke Attila.

Corneliu Ștefan, președinte CJ Dâmbovița:

Am semnat contractul pentru finanțarea 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥ui „𝐌𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐃𝐉 𝟕𝟏𝟒 𝐬𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫 𝐁𝐨𝐥𝐛𝐨𝐜𝐢 – 𝐂𝐨𝐧𝐭𝐮𝐫 𝐥𝐚𝐜 𝐁𝐨𝐥𝐛𝐨𝐜𝐢 – 𝐂𝐡𝐞𝐢𝐥𝐞 𝐓𝐚̆𝐭𝐚𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢”. În acest fel, Consiliul Județean Dâmbovița are asigurată suma de 𝟗.𝟖𝟑𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢, finanțare care ne permite desfășurarea lucrărilor pe acest drum important pentru turismul montan dâmbovițean. 𝐕𝐨𝐦 𝐭𝐮𝐫𝐧𝐚 𝐚𝐬𝐟𝐚𝐥𝐭 𝐩𝐞 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐚𝐩𝐞 𝟒,𝟓 𝐤𝐦, 𝐯𝐨𝐦 𝐚𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐚 𝐫𝐢𝐠𝐨𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐛𝐞𝐭𝐨𝐧, 𝐫𝐢𝐠𝐨𝐥𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐨𝐬𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞, 𝐝𝐚𝐫 𝐬̦𝐢 𝐩𝐨𝐝𝐞𝐭̦𝐞 𝐬̦𝐢 𝐚𝐜𝐨𝐬𝐭𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞.
.
Consiliul Județean Dâmbovița, pe lângă cel semnat astăzi, mai are aprobate pentru finanțare alte 3 proiecte.
  • 𝟖𝟎.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 pentru implementarea proiectului „Drum de legătură pentru creşterea accesibilităţii în zona urbană a Oraşului Găeşti”. Investiția se ridică la 𝟖𝟗.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢, 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧 𝐃𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚 urmând să susțină diferența din diverse surse.
  • Proiectul „𝐑𝐞𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐃𝐉 𝟕𝟐𝟒 𝐌𝐚𝐥𝐮 𝐜𝐮 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐢 – 𝐏𝐮𝐜𝐡𝐞𝐧𝐢” – porțiunea drumului județean, care are o lungime de 6,7 km, avea nevoie de intervenția noastră, iar acum acest lucru este posibil datorită aprobării unei finanțări de aproape 𝟒𝟏.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 lei. Valoarea totală a investiției se ridică la peste 𝟕𝟒.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢, diferența urmând să fie suportată de 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧 𝐃𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚 din bugetul propriu sau alte surse de finanțare.
  • Un alt proiect aprobat este „𝐑𝐞𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐃𝐉 𝟕𝟏𝟐𝐀 𝐑𝐮𝐧𝐜𝐮 – 𝐑𝐚̂𝐮 𝐀𝐥𝐛”, iar valoarea finanțării susținute prin „Anghel Saligny” este de aproape 𝟗.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢.

Alături de Consiliul Județean Dâmbovița, printre beneficiarii primelor contracte semnate s-a aflat și comuna Gura Șuții, reprezentată de primarul Constatin Dinu, care a semnat contractul proiectului Asfaltare și modernizare drumuri de interes local în satele Gura Șuții și Speriețeni – 8.307.347,20 lei.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.