Steagurile CJ Dâmboviţa, Primăriei Târgoviște și Arhiepiscopiei vor fi arborate pe 1 decembrie pe vârful Snezka din Cehia!

coperta

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu, administratorul public al municipiului Târgoviște – Liviu Stoica și Pr. Adrian Rada din partea Arhiepiscopiei Târgoviștei au înmânat echipei de montaniarzi ai Asociaţiei Chindia Jurasic Park steagurile instituțiilor pentru a fi arborate, pe 1 decembrie 2016, pe cel mai înalt vârf din Cehia (Snezka – 1603 m), dar şi la Biserica ortodoxă din Most – Cehia cu prilejul expediţiei pe care membrii asociaţiei o vor face în Cehia, în perioada 29 noiembrie – 4 decembrie 2016.

Drapelurile simbol au fost predate membrilor asociaţiei în faţa statuii lui Mircea cel Bătrân din Piaţa Tricolorului din Târgovişte.

Biserica ortodoxă din Most a fost construită în memoria celor peste 40.000 de ostaşi români morţi pe câmpurile de luptă ale Europei. “Piatra de temelie” a bisericii a fost pusă la 14 iulie 2007 de către Preafericitul Părinte Patriarh Teoctist împreună cu Preafericitul Părinte Mitropolit Krystoph al Cehiei și Slovaciei, iar sfințirea s-a făcut în data de 9 octombrie 2011, în prezența aceluiași ierarh bisericesc ceh și a unei delegații românești condusă de I.P.S. Daniel, Patriarhul României. Biserica este construită în stil maramureșean și are hramurile „Înălțarea Domnului” și „Sfântul Mare Mucenic Valentin”. Slujbele la această biserică sunt ținute de Preotul Andrei Ion Danciu, Parohul bisericii de limbă română „Sfântul Arhanghel Mihail” și „Bine-credinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” din Praga, preot care va prelua delegația dâmbovițeană de la Praga și o va conduce la sfântul lăcaș construit spre cinstirea celor peste 40.000 de ostași români morți, de-a lungul veacurilor, pe câmpurile de luptă ale Europei.

În cadrul programului expediţiei, după momentul de închinare la icoanele sfântului lăcaș, echipa de montaniarzi va pleca spre poalele munților Sudeți pentru a urca și a duce tricolorul pe cel mai înalt vârf din Cehia, un nou reper de cucerit în cadrul TOP 28.

Echipa va fi formată din veteranii montaniarzi Nicu Posta, Ileana Bocanciu și Marius Prundaru la care se vor adăuga Mihaela și Dan Radu și junioara Andra Prundaru care, vara aceasta, a urcat pe Grossglockner până la aproape 3500 m.

Anul trecut, de Ziua Naţională a României, membrii Asociaţiei Chindia Jurasic Park au dus simbolurile Municipiului Târgovişte, ale României şi ale Uniunii Europene pe cel mai înalt vârf din Cipru – vârful Olympus (1952 m) din Munţii Troodos.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.